U Lazama finale Kupa Brodsko-posavske županije

678 0

31. svibanj 2011. – Finale Kupa Brodsko-posavske

županije igra se sutra (srijeda) u Lazama, gdje se sastaju brodski drugoligaš MV Croatia i domaći županijski prvoligaš Graničar. Oba su pobjednici finala svojih Nogometnih središta. Dok je za Brođane ulazak u županijsko finale, obzirom na drugoligaški status očekivan, momčad trenera Ante Dujaka, Graničar iz Laza, je načinio podvig kada je u finalu kupa Nogometnog središta Nova Gradiška nakon 0:0 i jedanaesteraca (6:5) pobijedio tada vodeću i u dva stupnja višem natjecanju, momčad 3.HNL,Istok, Mladost iz Cernika. Potom su nogometaši Graničara u polufinalu županijskog kupa nadigrali trećeplasiranu 1.ŽNL, Posavinu iz Velike Kopanice (4:1) i u srijedu u Lazama dočekuju drugoligaša MV Croatiju iz Slavonskog Broda, gdje također očekuju uspjeh.

Zaslužni trener Graničara Anto Dujak za utakmicu protiv MV Croatije ima na raspolaganju standardni sastav: Plavac, Novoselac (Lovrić), Dražetić, I. Mihaljević, Katušić, Čolakovac, Blašković ( Babić), Vranić, Pastor (Špoljarić), M. Mihaljević, Družić (Arić).

Graničar je na prvenstvenoj tablici drugoplasirana momčad Prve županijske lige gdje su u 29 utakmica postigao 18 pobjeda, jednom igrali neodlučno, a 10 puta izgubili. Postigli su 79 pogodaka, a primili 49 i imaju 55 bodova. Suparnik MV Croatia u drugoligaškom natjecanju u 30 utakmica postigla je 11 pobjeda, 6 puta je igrala neodlučno, a 13 puta je izgubila. Brođani su postigli 42 gola, a primili također 42, te imaju 39 bodova i nalaze se na 11. mjestu 2.HNL. U svakom slučaju bit će vrlo zanimljiva, nadamo se i kvalitetna i fer utakmica, a pobjednik je neizvjestan, iako dajemo prednost domaćem terenu i snazi domaćih nogometaša Graničara. Pošto oba županijska finalista automatski igraju u pretkolu završnice Kupa Hrvatske očekuju da će im ždrijeb dodijeliti zvučna imena prominentnih ligaša, pa će slavlje biti još veće od pobjednika u ovom finalu.

Na slici: nogometaši Graničara iz Laza pobjednici Kupa Nogometnog središta Nova Gradiška.

Related Post