U srijedu spektakl – dolazi devetostruki prvak države !

502 0

3. listopad 2011. – U srijedu 5. listopada je veliki spektakularni

sportski događaj u našem gradu. Ne samo veliki, nego bolje reći najveći koji se do sada dogodio u slobodnoj Hrvatskoj. Već smo o tome pisali, ali nije na odmet ponoviti i s radošću istaći: Dolazi aktualni državni prvak! Njemu će se suprotstaviti naše prvoligašice, odbojkašice ŽOK Nova Gradiška. Bit će to utakmica nad utakmicama, jer prvi put od postanka nove Hrvatske državni prvak igra službenu utakmicu protiv naših odbojkašica. Vrijedno je pri tome istaći da je aktualni državni prvak, ŽOK Rijeka, devetostruki prvak Hrvatske i pet puta pobjednik Hrvatskog kupa, a da ne spominjemo međunarodnu konkurenciji gdje su višekratno bile prvakinje renomirane Interlige. Takva jedna izuzetno kvalitetna ekipa, koja ima i dvije igračice članice državne seniorske reprezentacije, igrat će na novogradiškom parketu u srijedu navečer protiv naših novogradiških odbojkašica. Bit će to, kako se to u sportskom žargonu kaže „ludnica“ na parketu, gdje će naše mlade igračice nastojati hrabrošću, znanjem i borbenošću pružiti što dostojniji otpor velikom favoritu. Pobjednik se, logično, unaprijed zna, ali nikako se ne zna omjer osvojenih poena, a naše će ga igračice nastojati što više postići. Zato treba svakako doći u srijedu 5. listopada u 19 sati u našu sportsku dvoranu jer će se vidjeti vrhunska odbojka, ali i bodrenjem pomoći naših odbojkašicama kako bi što lakše podnijele veliki teret u neravnopravnoj igri protiv najbolje ekipe Hrvatske.

Prenijet ćemo riječi Damira Runjaša, zaslužnog trenera novogradiških odbojkašica, koji nam je rekao prije nekoliko dana: „Bitno je naglasiti da je ovo prvi puta u neovisnoj Hrvatskoj da u Novoj Gradiški gostuje u službenoj, naglašavam, službenoj utakmici u bilo kojem sportu – aktualni prvak države. Rijeka je, inače, istakao je trener Runjaš, 9 puta bila prvak Hrvatske od čega zaredom zadnjih 5 sezona, Kup su osvajali 5 puta, a prije dvije sezone su osvojili i evropsku Interligu u kojoj se natječu i ove sezone. Kakav god rezultat postignemo protiv takve šampionske ekipe, za nas je veliki uspjeh. Uspjeh je već i to što smo došli u osminu finala Hrvatskog kupa i što smo dobili najjače među najjačima“.

O renomiranom suparniku, aktualnim državnim prvakinjama Odbojkaškom klubu Rijeci, smo zaista mnogo rekli, kako bi oslikali njegovu vrijednost i reputaciju, ali i naše igračice imaju se s čime podičiti jer imaju prvoligašku kvalitetu, pa i dvogodišnje iskustvo, a iznad svega jednu od najboljih, najvatrenijih i sigurno najiskrenijih gledatelja i navijača, kako igračice kažu, najdivniju publiku, među hrvatskim odbojkaškim klubovima. Zato trebaju se posebno iskazati i ovaj put, u srijedu, svojim dolaskom i bodrenjem. Bit će to u svakom slučaju prava „odbojkašla fešta“ koja se ne smije propustiti i koju vrijedi vidjeti, ali iznad svega – doživjeti.

 

Na slici: novogradiške odbojkašice s trenerom i pred svojim gledateljima nakon još jedne prvoligaške pobjede

Related Post