Urnebesna komedija prema tekstu Fadila Hadžića – kultni DRŽAVNI LOPOV gostuje u četvrtak, 26. 1. u Novoj Gradiški!

1729 0

Tekst Fadila Hadžića koji je nastao davne 1977. godine i danas je aktualan zbog novih „državnih lopova“ naše svakodnevnice.

Riječ je o predstavi koju su  na scenu postavili  glumci sarajevskog teatra STUDIO SCENA, a aktualna je upravo zbog događaja kojima svjedočimo. Komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, uz to ljubavni varalica, a drugi “državni lopov”, povlašten čak i u zatvoru. Tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu  ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja. Naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio  silne novce, međutim revizijom odvjetnika brzo će biti pušten na slobodu, jer se pronašla neka “rupa” u zakonu.
Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez  pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj nasmijati i opustiti publiku.

Tri glumca, Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija – u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza…

Ova vrhunska komedija izvodi se već dvanaestu godinu, a  pogledalo ju je preko  40 000 gledatelja…

Related Post

KONCERTI PRIJATELJA

Autor - 04/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. listopada 2012. – Članovi HPD „Graničar“ ovih su dana domaćini Pjevačkom zboru Liederkranz 1861 iz prijateljskog njemačkog…