Utvrđuje se identitet mlade žene koju je na Božić usmrtio vlak

1067 0

 

Slavonski Brod, 28. prosinca 2011.godine

– Još uvijek se ne zna identitet mlade žene koja je na Božić poginula na pruzi kod Gornje Vrbe.

 

 

Policija je jučer obaviještena o dovršenoj obdukciji nad mrtvim tijelom za sada neidentificirane osobe koja je smrtno stradala u naletu vlaka na području Gornje Vrbe u nedjelju oko 9.45 sati. Pritom je utvrđeno da se radi o ženskoj osobi u dobi od 25 do 30. Po nalogu državnog odvjetništva slijede daljnje analize i vještačenja u cilju utvrđivanja njenog identiteta.

 

Također je jučer dovršena obdukcija nad mrtvim tijelom 45-godišnje pješakinje kojom prilikom su potvrđene grube mehaničke ozljede kao uzrok smrti. Radi se o prometnoj nesreći od 22. prosinca koja se dogodila u Sibinju u kojoj je pješakinja teško ozlijeđena, a preminula je naknadno u bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.

 

Ukrao torbu s bicikla

 

Jučer oko 9 sati u Slavonskom Brodu, Trg Hrvatskog proljeća, policija je utvrdila da je 45-godišnjak otuđio torbu sa osobnim stvarima 62-godišnjaka. On je sa bicikla koji je ispred trgovačkog centra ostavio 62-godišnjak otuđio torbu sa osobnim stvarima. Policijski službenici su otuđene predmete pronašli i vratili vlasniku i upoznali ga sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

 

Jučer oko 0,20 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su utvrdili prekršaj iz oblasti prometa. Utvrdili su da 46-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu su alko-testiranjem očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1,04 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Sportska druženja policije i djece

 

U dopodnevnim satima jučer je u Garčinu održano nogometno druženje na kojem su sudjelovala učenici nižih razreda i policija. Organizator ove sportske aktivnosti Open Fun Football Scools je humanitarna neprofitna udruga CCPA (Cross Cultures Project Association). CCPA Hvatska je politički neovisna, neprofitna, ne vladina udruga koja unazad devet godina organizira sportske aktivnosti za djecu s ciljem razvoja i implementacije projekata za pomoć u razvoju demokratskog društva, tolerancije i mirnog suživota. U ovoj aktivnosti sudjelovalo je oko 150 djece Osnovne škole „Vjekoslav Klaić“ prvog, drugog i trećeg razreda. Djeca su između ostalog bila podijeljena u pet skupina s kojima su oko 20-tak minuta razgovarali policijski službenici savjetujući ih u vezi sportskog ponašanja na natjecanjima, o štetnosti korištenja, alkohola, duhana, droga, te o pravilnom korištenju pirotehničkih sredstava obzirom na blagdane. U ovoj aktivnosti su preventivno sudjelovali policijski službenici temeljne, prometne i interventne policije koji su se družili s djecom kao prijatelji, prenoseći im pozitivne poruke.

Related Post