POLICIJSKA 24 SATA – Uhvaćen provalnik u obiteljsku kuću u Novoj Gradiški

495 0

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad

23-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Utvrđeno je da je on tijekom svibnja provalio u garažu obiteljske kuće u Novoj Gradiški, u Ulici Kralja P. Krešimira (vlasništvo 56-godišnjaka), potom ušao u kuću, otuđivši zlatni nakit i nekoliko satova. Policija protiv 23-godišnjaka dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi.

 

PROVALA U VIUKENDICU – Jučer je policiji, u Policijskoj postaji Slavonski Brod, 63-godišnjak prijavio da mu je netko u vremenu od 1. prosinca 2011. do 20. lipnja ove godine, provalio u vikendicu u Bartolovcima, otuđivši više komada alata za poljoprivredu. Policija traga za počiniteljem.

 

PAŽNJA NA KUPALIŠTIMA: LOPOVI KRADU KUKSAKE – U vremenu od 13 do 13.20 sati, na gradskom kupalištu Poloj u Slavonskom Brodu, Splavarska ulica, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju četvorice maloljetnika u dobi od 14 do 16, dok su se kupali u Savi i otuđio njihove ruksake sa osobnim stvarima (mobiteli, odjeća, novac i drugo). Policija traga za počiniteljem.


UHIĆENI VOZAČI POD SUDSKOM ZABRANOM UPRAVLJANJA VOZILOM – Policijski službenici su jučer, oko 12 sati u Slavonskom Brodu, prilikom nadzora prometa u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, utvrdili da 25-godišnjak upravlja Opelom iako ima zabranu upravljanja vozilima B kategorije. Također su jučer, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Trešnjica, zaustavili osobni automobil Opel, utvrdivši da 23-godišnjak upravlja pod zabranom. Obadvojicu vozača su uhitili i nad njima proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te podnijeli kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.

 

TEŠKO SE OZLIJEDIO PRIPIT STARAC MOPEDIST – Jučer, oko 13.30 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Splavarske ulice i prilaznog kolnika u blizini dvorane Vijuš, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen mopedista. Do prometne nesreće je došlo jer je 67-godišnjak upravljajući mopedom, zbog neprilagođene brzine ulaskom u raskrižje, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Alko-testom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,33 promila. Policija nastavlja rad na podnošenju odgovarajućih pismena i obavijesti Općinskom državnom odvjetništvu.


BOSANAC BMW-om 247/h – Policijski službenici su sinoć, oko 22.55 sati na sjevernoj kolničkoj traci autoceste kod Nove Gradiške utvrdili da, 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravlja osobnim automobilom BMW, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, krećući se brzinom od 247 kilometra na sat. Policija mu je uručila prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

 

POLICIJSKA 24 SATA – Unazad 24 sata na području policijske uprave je evidentirano 12 kaznenih djela, od kojih osam (8) protiv imovine, dva (2) kaznena djela protiv pravosuđa, te po jedno (1) kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina i protiv života i tijela. U području prometa dogodile su se tri (3) prometne nesreće od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena) i dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Također je evidentiran jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju.

Related Post