Volonteri i mladi poduzetnici iz Makedonije posjetili Novu Gradišku

1135 0

NOVA GRADIŠKA, 1. lipnja 2018. – U sklopu projekta „Solidarnost mladih za vrijeme krize“, te nakon posjete Volonterskom centru u Slavonskom Brodu grupa volontera i mladih poduzetnika iz Makedonije posjetila je Novu Gradišku.

U gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta „Solidarni mladi za krizna vremena i krizni menedžment“ na kojoj su Ana Alibegova, direktorica programa, i Jovica Gjorgijevski, savjetnik za zaštitu i spašavanje, govorili kako mlade uključiti i bolje surađivati u kriznim situacijama.

Sve nazočne pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ivama Trupina.

-Prijatelji iz Makedonije iz općine Gazibaba su naši su gosti. Zahvaljujući vašem gradonačelniku koji je čuo da mi u Brodsko-posavskoj županiji i Novoj Gradiški radimo projekte „Grad za mlade-mladi za grad“ i da želimo uključiti mlade u donošenje i predlaganje odluka bitnih za razvoj lokalne zajednice, te poslao je delegaciju lokalnih čelnika, poduzetnika i aktivista u naš grad. Došli smo na ideju da bismo mogli druženjem razviti suradnju . Moram reći da smo na razne načine povezani s Makedoncima s kojima imamo jako dobre odnose i suradnju i čast mi je danas biti vaš domaćin – kazala je Ivana Trupina, zaželjela im dobrodošlicu i dodala da očekuje bolju i konkretnu suradnju.

Nakon kratkih prezentacija gosti iz Makedonije posjetili su Industrijski park i upoznali sa njegovim aktivnostima, tvrtkama koje u njemu rade i CNC obradom drveta i metala.

Related Post

JAVNI POZIV

Autor - 11/09/2015 0
SLAVONSKI BROD – Na temelju čl.14. Odluke o ustrojstvu i djelokrugu županijskih upravnih tijela (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije,broj 20/05) i…