Županijska podružnica HDS-a: Okupljanje članstva na vrijednostima demokršćanskog načina života 

806 0

Autorica Višnja Mikić

    Na sastanku Predsjedništva i Nadzornog odbora HDS-s, Podružnice Brodsko-posavske županije, nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice i izvješća o učinjenom, prihvaćeno je upoznavanje  predsjednika Podružnice i člana Predsjedništva stranke Vlade Hrubana,  sa zaključcima sjednice Predsjedništva i Nadzornog odbora HDS-a održanih  u Zagrebu. Zatim je razmotren i usvojen  plan i program Podružnice HDS-a, Ogranaka i temeljnih Ogranaka  HDS-a Brodsko-posavske županije za naredno razdoblje.

Među ostalim, najprije je istaknuta daljnja važnost pridržavanja osnovnih načela HDS-a, zatim primjena expozeja u  svakidašnjem životu predsjednika HDS-a prof. dr.sc. G. Dodiga sa Izbornog sabora održanog  na Plitvicama u prosincu 2021. g., a poglavito se odnosi na 7 Darova Duha Svetoga: Mudrost, Razum, Savjet, Jakost, Znanje, Pobožnost, Strah Božji.

Za svakog člana stranke uvijek vrijedi propagiranje i življenje demokršćanskog načina života. Nadalje, potrebno je raditi na širenju članstava i Ogranaka HDS-a, zatim stalno proučavati i pratiti ukupnu gospodarsku, kulturnu, političku, sportsku i socijalnu situaciju koja je od vitalnog  značenja za građane prostora na kojima djeluju Podružnica, Ogranci i temeljni Ogranci. Posebno će se  širiti načela uzajamnosti, kršćanske tolerancije, razumijevanja, praštanja i pomaganja svim ljudima kojima je to potrebno. U planu je i pokretanje drugih odgovarajućih aktivnosti kada je to u interesu oživotvorenja i programskih načela stranke.

Related Post

IZGORJELO 300 BALA SIJENA

Autor - 12/07/2017 0
OKUČANI – Jučer, 11. srpnja 2017.godine oko 05.20 sati na području općine Okučani došlo je do požara na gospodarskoj zgradi.…

Nesreća na autocesti

Autor - 09/09/2020 0
Autor/ Foto: HVZ ŽVOC Zagrebačke županije u 16:02 sati zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći te požaru koji je nastao…