ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA – Zavod za javno zdravstvo u krugu Bolnice gradi zgradu u kojoj će biti hitna medicinska pomoć

584 0

NOVA GRADIŠKA, 23. srpnja 2011. – Županijska skupština na posljednoj je sjednici dala suglasnost na plan kapitalnih ulaganja u razvoj zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Za Novogradiščane i stanovništvo iz deset općina novogradiškog kraja znači da će se u Novoj Gradiški, sukladno standardima za djelatnost hitne

medicinske pomoći, graditi zgrada Zavoda u kojoj će biti smještena hitna medicina Ispostave Nova Gradiška. Investitor je Zavod za javno zdravstvo, a sredstva će se, kako je navedeno, osigurati od preostale dobiti iz predhodnih godina i drugih izvora. Potrebe Podružnice iskazane su za oko 100 četvornih metara poslovnog prostora s parkiralištem ispred zgrade.

U obrazloženju se navodi da time Zavod za hitnu medicinu osigurava kvalitetan i funkcionalan prostor za podružnicu u Novoj Gradiški, koja će u okviru svoje djelatnosti zadovoljiti potrebe ne samo grada Nove Gradiške, nego i svih općina zapadnog dijela Županije i šire.

 

Prostor za novu zgradu hitne medicinske pomoći

 

– Vrlo brzo će u krugu Opće bolnice početi gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. To je primjer dobre suradnje između zdravstvenih ustanova. Prihvatili smo taj prijedlog i Bolnica će ustupiti zemljište Zavodu za javno zdravstvo koji već priprema projekt nove zgrade u krugu bolnice. Potrebno je to Novoj Gradiški jer će u sklopu te zgrade biti uređeni prostori za hitnu medicinsku pomoć, odnosno Zavoda za hitnu medicinu. U naredne dvije godine Nova Gradiška će imati nove objekte i bolju kvalitetu zdravstvene usluge, posebice građana Nove Gradiške i bivše općine Nova Gradiška – kazala je zamjenica župnja Ružica Vidaković prilikom posjete Opće bolnice.

 

– Bolnica će ustupiti oko 3.500 četvornih metara prostora Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo za izgradnju zgrade za potrebe javnog zdravstva. Za tu investiciju je namijenjeno oko 10 milijuna kuna. Smatram to značajnom ne samo u zdravstvenom pogledu već i u građevinskom jer će se moći zaposliti naši građevinari – kazao je dr. Zoran Jukić, ravnatelj bolnice.

Related Post

BEZ ČEKAONICE ZA PACIJENTE

Autor - 16/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Novogradiščani odnedavna imaju novu Hitnu pomoć premještenu iz kruga bolnice nekoliko desetaka metara dalje, no pacijenti koji…