ŽUPANIJSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA: U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ Brođani su saznali više o Tvrđavi

805 0

Autor ebrod.net

SLAVONSKI BROD-  Tour po Tvrđavi danas je bio prilika za naučiti nešto novo. Ovo je odličan način da se građanima približi povijest grada u kojem žive, ali jednako tako i meni kao povjesničaru. Uvijek postoji prostor za naučiti.- kazao je danas Željko Čmelješević, prof. povijesti koji je iskoristio priliku i zajedno s dvadesetak zainteresiranih Brođana iskoristio priliku za besplatni obilazak Tvrđave.

Naime i Slavonski Brod pridružio se provedbi projekta  pod nazivom ‘Upoznaj svoju zemlju’.  Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske danas je na nivou čitave Hrvatske , u četrdesetak gradova, organizirala besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

-Ideja je odlična. Bez obzira na današnju hladnoću, ovo je bila prilika da naučimo više o Tvrđavi. Rado smo se odazvali.- kazala je i prof. Ivanka Ožanić.

– Na malo drugačiji način obilježili smo  Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, jer i sami moramo više znati o svome okruženju u kojem živimo kako bi ga mogli i promovirati. Ujedno današnje ture koje su organizirane prilika su za ukazati na važnost turističkih djelatnika koji prezentiraju naše vrijednosti  ali ujedno i našu baštinu i nacionalni identitet. Vjerujem da će ovakvih akcija biti još jer i sami Brođani su dali neke ideje danas.- kazala je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko- posavske županije.

Tvrđava Brod barokna je utvrda, i uz osječku spada među najveće građevine ove vrste u Hrvatskoj. O njenoj ulozi, arhitekturi, namjeni kroz povijest,  govorila je  Vera Pudić, turistički vodič kroz tri organizirana obilaska.

Related Post