Županijsko izaslanstvo posjetilo neke od žurnih službi u sastavu Stožera CZ

2257 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 16. ožujka 2018. Ranije najavljeni posjet nekih od žurnih službi u sastavu županijskog Stožera civilne zaštite započeo je danas u 9 sati obilaskom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje 112. Načelniku StožeraStjepanu Bošnjakoviću u obilasku su se, na pojedinim mjestima, pridružili i župan Danijel Marušić kao i zamjenik župana, ujedno i zamjenik načelnika županijskog Stožera – Damir Mirković.

 Nakon Centra 112, županijsko izaslanstvo posjetilo je i Gradsko društvo crvenog križa Slavonski Brod, Zavod za hitnu medicinu, HGSS – stanicu Slavonski Brod, kao i Tim civilne zaštite za spašavanje iz vode u KPA „Marsonia”.

Kako je načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković istaknuo i predstavnicima medija, ovaj posjet spada u redovite aktivnosti i nije vezan uz visoke vodostaje i mogućnosti poplava, no razumije zabrinutost šire javnosti. Tim povodom ponovio je zaključke prošle sjednice Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije rekavši kako usprkos visokom vodostaju rijeke Save koja je i nadalje u vrlo blagom porastu, nema mjesta za zabrinutost obzirom da će, prema svim prognozama, vodostaj Save tijekom vikenda doseći svoj vrhunac čime će se ući tek u režim redovnih mjera obrane od poplava. Sukladno Planu obrane od poplava sve žurne službe u sastavu Stožera su u kontaktu i pravovremeno će izvještavati Centar 112, županijski, gradski i općinske stožere o stanju obrane od poplava, stanju protoka na vodotocima koji prolaze kroz županiju, prognozi vodostaja, kao i prognozi za padaline koje mogu dovesti do povećanja vodostaja.

Županijski Stožer CZ prati razvoj situacije te će se, u užem sastavu, sastati i u ponedjeljak 19. ožujka 2018. kako bi šira javnost naše županije dobila adekvatne i pravovremene informacije o stanju na terenu.

Žurne službe koje je danas posjetilo Županijsko izaslanstvo su dobro kapacitirane kako u ljudstvu tako i opremi, no kako je istaknuo i sam načelnik Stožera, uvijek ima mjesta za poboljšanja čemu će Županija i dalje poklanjati veliku pažnju kako putem Stožera tako i putem drugih mogućnosti koje joj stoje na raspolaganju.

Related Post

Danas je blagdan Velike Gospe

Autor - 15/08/2019 0
Vjernici svake godine 15. kolovoza slave blagdan Velike Gospe kako bi kroz molitvu i euharistijska slavlja proslavili Marijino uznesenje na…