50 GODINA BRAKA – ZLATNI PIR ANĐE I ANTE SAMARDŽIĆA IZ PRVČE

1284 0

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2011. – Rijetko je doživjeti 50. godišnjicu braka i uz blagoslov obnoviti vjenčane zavjete. Doživjeli su to Anto i Anđa Samardžić iz Prvče. U nazočnosti djece, unuka, ostale rodbine i prijatelja u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u prošlu nedjelju obnovili su vjenčani zavjet, a potom se

okupili u dvorani Vatrogasnog doma da proslave ZLATNI PIR, druže se i evociraju sjećanja na pola stoljeća zajedničkog života. Bilo je sedamdesetak uzvanika, a sa Antinim bratom Ilkom iz Jajca je došla je i ostala rodbina. Rodili su im se sinovi Jozo i Zdravko i kćer Kata. Danas imaju devetero unučadi i praunuku Laru. Oni su im danas velika radost.

 

– Anđa i ja upoznali smo se u Jajcu i tamo prije 50 godina i oženili. Bio sam na radu u Njemačkoj, zaradio nešto novca i razmišljao da u Jajcu gradim kuću. Uložio je nešto novca u šljivik, ali za gradnju kuće nisam mogao dobiti dozvolu. Kada sam se jednom prilikom sa rođakom Žarkom vraćao u Njemačku i razgovarao o gradnji kuće rođak rekao mi je da se u Prvči može kupiti gradilište i zemlja. Poslušao sam ga i u Prvču smo došli živjeti 1975. godine – sjeća se Anto.

 

U 50 godina braka i zajedničkog života trebalo je dosta truda i odricanja za obitelj. Ništa im kažu nije bilo teško uz uzajamno razumijevanje i poštovanje.

 

– Zadovoljni smo sa životom. U braku i obitelji svašta se događa, a kod nas je bilo najviše ljubavi. Svojoj djeci i unucima želim život kakav smo mi imali – zadovoljno priča Anđa.

 

Novagra.hr pridružuje se brojnim čestitkama koje su Anto i Anđa dobili u povodu zlatnog pira.

Related Post

AKCIJA

Autor - 24/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – U vremenu od 24. do 29. studenoga, stanice za tehničke preglede vozila i stručne…

VIJESTI IZ SLAVČE

Autor - 14/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. siječanj 2013. – Iz komunalnog poduzeća Slavča jedna dobra i jedna loša vijest za građane. Vode ima…