50 GODINA BRAKA – ZLATNI PIR ANĐE I ANTE SAMARDŽIĆA IZ PRVČE

673 0

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2011. – Rijetko je doživjeti 50. godišnjicu braka i uz blagoslov obnoviti vjenčane zavjete. Doživjeli su to Anto i Anđa Samardžić iz Prvče. U nazočnosti djece, unuka, ostale rodbine i prijatelja u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u prošlu nedjelju obnovili su vjenčani zavjet, a potom se

okupili u dvorani Vatrogasnog doma da proslave ZLATNI PIR, druže se i evociraju sjećanja na pola stoljeća zajedničkog života. Bilo je sedamdesetak uzvanika, a sa Antinim bratom Ilkom iz Jajca je došla je i ostala rodbina. Rodili su im se sinovi Jozo i Zdravko i kćer Kata. Danas imaju devetero unučadi i praunuku Laru. Oni su im danas velika radost.

 

– Anđa i ja upoznali smo se u Jajcu i tamo prije 50 godina i oženili. Bio sam na radu u Njemačkoj, zaradio nešto novca i razmišljao da u Jajcu gradim kuću. Uložio je nešto novca u šljivik, ali za gradnju kuće nisam mogao dobiti dozvolu. Kada sam se jednom prilikom sa rođakom Žarkom vraćao u Njemačku i razgovarao o gradnji kuće rođak rekao mi je da se u Prvči može kupiti gradilište i zemlja. Poslušao sam ga i u Prvču smo došli živjeti 1975. godine – sjeća se Anto.

 

U 50 godina braka i zajedničkog života trebalo je dosta truda i odricanja za obitelj. Ništa im kažu nije bilo teško uz uzajamno razumijevanje i poštovanje.

 

– Zadovoljni smo sa životom. U braku i obitelji svašta se događa, a kod nas je bilo najviše ljubavi. Svojoj djeci i unucima želim život kakav smo mi imali – zadovoljno priča Anđa.

 

Novagra.hr pridružuje se brojnim čestitkama koje su Anto i Anđa dobili u povodu zlatnog pira.

Related Post

OTVOREN SLAVONSKI DUĆAN

Autor - 24/03/2018 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 24. ožujka 2018. – Zajednica proizvođača novogradiškog kraja koju čine Grad Nova Gradiška i Općine…

Umro je Rade Aleksić

Autor - 13/02/2012 0
U ponedjeljak 13. veljače, u svojoj 55. godini života, umro je Rade Aleksić – naš Rajko, kako smo ga oduvijek…