25. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

726 0

Ove godine održana je 25. državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Smotra je održana 11.–12. svibnja u Boćarskom domu u Zagrebu, zajedno sa festivalom tehničke kulture.

Učenička zadruga “Gaj”, sudjelovala je sa svojim suvenirima od keramike, proizvodima od ljekovitog bilja i različitim ukrasnim predmetima.

Zadrugu su na smotri predstavljale učenice četvrtog razreda, zadrugarke uključene u sekciju Keramičari, Tea Šemšedinovski i Ella Blažević pod vodstvom mentorice Jasminke Roknić i uz pratnju Ljube Jakić. Sekcija je i ove godine proizvodila slavonske suvenire kojima promiču ljepotu Slavonije i njeguju kulturnu baštinu. Učenice su na smotri predstavile izradu slavonske kuće i prozora, suvenira koji se već neko vrijeme mogu kupiti u novogradiškoj suvenirnici. Veliko zanimanje posjetitelja izazvale su zidne kuharice – keramički suvenir izrađen po uzoru na tradicionalne kuhinjske krpe s prigodnim stihovima namijenjenim vrijednim ženama u kuhinji.

Ove godine na smotri novost su bili županijski stolovi. Svaka županija dobila je izložbeni prostor na kojem su izloženi proizvodi svih zadruga koje djeluju u županiji. Stol naše županije uredila je učiteljica Danijela Marjanović proizvodima vrijednih zadrugara iz Brodsko–posavske i Požeške županije – slikama rađenim na svili, zlatovezom, ukrasnim predmetima od keramike, proizvodima od lavande i bučinog sjemenja, nakitom i brojnim drugim proizvodima koje možete vidjeti na slici. Završetkom državne smotre, sudionici su se razišli puni pozitivnih dojmova i poticajnih ideja za rad u novoj školskoj godini.

Related Post

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA GAJA

Autor - 15/06/2015 0
Priznanja su dobili učenici koji su ostvarili zavidne rezultate na raznim natjecanjima i učenicima osmih razreda „naj osmašima“ koji su…