„Bio je jednom jedan kontigent“

954 0

OKUČANI, 12. studeni 2011. – S Trga dr. Franje Tuđmana općinski načelnik u Okučanima Aca Vidaković i gradonačelnik prijateljskog mađarskog grada Tsazara Pataki Sandor ispratili maratonce koji su krenuli na maraton dug 189 kilometara.

Pod motom „Bio je jednom jedan kontigent“ 50 maratonaca krenulo je prema Tsazaru gdje će ih dočekati u nedjelju iza 14 sati. Isparili su ih i učenici Osnovne škole Okučani koji su s njima trčali do izlaska iz Okučana.

 

 

Aca Vidaković i Pataki Sandor predvodili su izaslanstva dva prijateljska mjesta i kod Stupa mira i prijateljstva u okučanskom parku, prije starta maratona, položili vijence. Odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima i pripadnicima mađarskih postrojbi koje su bile u mirovnim misijama u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Izaslanstvo prijateljskom mađarskog grada položilo jer cvijeće i zapalilo svijeće i na grobu Ivice Ćorkovića, koji je godinama učvršćivao prijateljstvo Okučana i Tsazara i njihovih građana.

Pataki Sandor izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine održava tradicionalni maraton i što se uspjelo sačuvati dugogodišnje prijateljstvo. S iskustvima koje imaju, kao članica EU, obećao je pomoć u trenutku kada Okučani i Hrvatska to uskoro postanu. Aca Vidaković, nakon suradnje na kulturnom i sportskom planu, najavljuje i gospodarsku suradnju između dva mjesta.

Related Post

HSS NASTAVLJA TRADICIJU

Autor - 24/10/2013 0
OKUČANI, 24. listopada 2013. – Općinska organizacija Hrvatske seljačke stranke Općine Okučani i organizacije žena HSS-a “Hrvatsko srce” i ove…