BRANITELJI POD ISTIM KROVOM

659 0

NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2015. – Bilo je danas puno zadovoljstva u maloj gradskoj vijećnici gdje su se okupili predsjednici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Na druženju, gradonačelnik Žejko Bigović i njegovom zamjenica

mr. Ljiljana Lukačević uručili su im ključeve od prostorija u Domu hrvatskih branitelja.

-Izuzetno sam sretan i zadovoljan što smo jednu ideju, koja je trajala godinama, zajedno mojim zamjenicima, gradskom upravom i svima vama doveli do kraja. Udruge proizašle iz Domovinskog rata zaslužuju jedan zajednički prostor koji smo prigodom Dana grada otvorili – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

– Za mene je ovo jedan svečan trenutak iz jednostavnog razloga što će 1. travnja biti punih 20 godina kako se poznajemo, surađujemo i prijateljujemo. Meni je ovaj događaj da se ste zajedno u Domu hrvatskih branitelja nešto više od jedne plemenite geste našeg gradonačelnika i Grada prema vama. Meni je to ostvarenje nekih mojih osobnih snova i snova mojih kolega koji su radili i danas rade u Timu za psihosocijalnu pomoć s sudionicima Domovinskog rata. Ono što me posebno veseli da ste zajedno u prostoru kao što ste bili zajedno i u Domovinskom ratu, zajedno u jednom zajedničkom projektu u kojem ćemo učiti nove generacije kako se poštuje Domovinski rat, voli i poštuje Domovina – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Gradonačelnik Željko Bigović i zamjenica mr. Ljiljana Lukačević zajedno s ključem predsjednicima udruga uručili su i pismo u kome piše:

 

Poštovani predsjednici i svi članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata u gradu Nova Gradiška,

 

ispred Grada Nove Gradiške, kao i u svoje osobno ime i ime mojih zamjenika, želim Vam od srca zahvaliti na svim dosadašnjim aktivnostima kojima ste svojim radom i naporima nastojali trajno svjedočiti o Domovinskom ratu.

 

Želja nam je bila da se napravi jedinstveni Dom hrvatskih branitelja te da sve udruge proizišle iz Domovinskog rata djeluju u istom zajedničkom prostoru. Na taj način željeli smo pokazati jedinstvo kao i u Domovinskom ratu.

 

Ovom prigodom, kada preuzimate ključeve svojih novih radnih prostorija, želim Vam dobrodošlicu u Dom hrvatskih branitelja, puno uspjeha u daljnjem radu i entuzijazma za realizaciju svih planiranih projekata i aktivnosti.

 

Grad Nova Gradiška će i dalje u okviru proračunskih mogućnosti pomagati rad Udruga iz Domovinskog rata, sudjelovati u svim važnim obljetnicama i obilježavanjima 121. brigade HV-a, kao i drugim događanjima koja proizlaze iz Vaših udruga, budući je to naša moralna dužnost, obveza i želja.

 

S poštovanjem, uz želje za daljnji uspješan rad i svako dobro,

GRADONAČELNIK, Željko Bigović, ing.

Related Post