BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

1050 0

SLAVONSKI BROD, 21. studeni 2014. – Završna konferencija projekta „Malo poduzetništvo – velike mogućnosti”, koji je Brodsko-posavska županija provodila proteklih godinu dana, održana je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave.

 

O projektu, njegovim ciljevima i rezultatima govorili su župan Danijel Marušić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i EU integracije Marijan Štefanac, i Dragan Jelić direktor razvojne agencije CTR, koja je, uz Pučko otvoreno učilište – Auto moto centar iz Nove Gradiške i novogradiški Industrijski park, bila partner na projektu.

„Malo poduzetništvo –velike mogućnosti, projekt vrijedan nešto više od 112.000 eura, i sufinanciran sa 90,5 % od strane Europskog socijalnog fonda. Za cilj je imao doprinijeti povećanju zaposlenosti u poduzetništvu u Brodsko-posavskoj županiji osnaživanjem kapaciteta ključnih sudionika u poduzetništvu kroz edukacije o samozapošljavanju, te unapređenju poduzetničkih znanja i vještina kao i jačanju kapaciteta donositelja odluka u području poslovnog razvoja. Projekt je omogućio da 28 polaznika završi program usavršavanja za samostalnog poduzetnika, 46 već postojećih poduzetnika završilo je dodatne programe edukacije kao i 77 donositelja odluka u zajednici.

Uvažavajući činjenicu kako kod nas i u inozemstvu radna mjesta i gospodarski rast osiguravaju upravo mala i srednja poduzeća, ovaj projekt bit će samo jedan u nizu edukativnih projekata namijenih postojećim malim i srednjim poduzetnicima, ali i nezaposlenim osobama kako bi se unaprijedile njihove kompetencije za pokretanje vlastitog posla. Utvrdivši da u Hrvatskoj u malim i srednjim poduzećima radi više od tri četvrtine ukupno zaposlenih, Upravni odjel za europske integracije i razvoj, uočio je da pored financijskih i materijalnih troškova, problem poduzetnicima čine i manjak znanja i vještina potrebnih za razvoj modernog i konkurentnog poduzetništva, te je i zato pokrenut ovaj projekt.

Related Post