CENTAR ZA RURALNI RAZVOJ PANONICA

683 0

Više o ZWIZDAMA, njihovom radu i planovima možete saznati 10. ožujka (četvrtak) u 10,30 sati u Kući piva (Ante Starčevića 17 ).

 

SLAVONSKI BROD, 9. ožujak 2016. – Centar za ruralni razvoj (CRR) PANONICA u sklopu svojih aktivnosti promicanja tradicijske kulture ima čast pozvati Vas na predstavljanje Ženskog vokalnog ansambla ZWIZDE.

 

Ansambl ima stalnu zagrebačku adresu, ali njegove članice dolaze s područja Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke. Ljubav prema tradicijskoj glazbi rodnog kraja okupila ih je 2007. godine. Marljivim radom stekle su reputaciju koja im je omogućila brojna gostovanja. Seul, Beč, Budimpešta ili Novi Sad, gdje smo ih i mi upoznali, samo je dio mjesta na kojima su uz brojna domaća gostovanja na najbolji mogući način predstavile kulturu svog zavičaja.

 

Prošle godine izdale su i svoj prvi album pod nazivom „Op lonci lončići“ i zaslužile ovogodišnju porinovsku nominaciju za najbolji album folklorne i etno glazbe. Nominaciju za ovo predstavljanje pogurala je činjenica da bi ZWIZDE teško sjale bez članica iz Brodsko-posavske županije.

 

Više o ZWIZDAMA, njihovom radu i planovima možete saznati 10. ožujka (četvrtak) u 10,30 sati u Kući piva (Ante Starčevića 17 ).

 

(Marijan Vrkljan, predsjednik CRR PANONICA)

Related Post