DAN OŠ LJUDEVITA GAJA

783 0

Zahvalnice su dobili učenici koji su sudjelovali na državnom lidranu i ekipa iz prve pomoći koja već 10 godina ide na državno natjecanja ekipa prve pomoći

 

NOVA GRADIŠKA, 6. lipnja 2014. – Dan škole učenici i učitelji OŠ Ljudevita Gaja danas su obilježili radno nadoknađujući tako izgubljene dane zbog proglašenja izvanrednog stanja i neposredne prijetnje uvjetovane prekomjernim padalinama. Dan škole bio je ipak prilika da se prigodno otvori eko kutak u školskoj knjižnici, a ravnateljica Helena Kudra, na prigodnom druženju uruči zahvalnice učenicima koji su ove godine predstavljali školu na državnim natjecanjima.

-Na projektu Eko knjižnice radimo cijelu godinu a glavna i odgovorna za provođenje projekta je knjižničarka Martina Prpić. Naša škola 13 godina nosi status Eko škole i 13 godina se vijori zelena zastava na našoj školi. Svake godine iznova osmišljavamo što napraviti novo u području ekologije. Sjetili smo se da bi to mogla biti reciklaža i da od otpadnih materijala i starog namještaja stvorimo nešto novo – kazala je Helena Kudra ravnateljica škole.

-Ideja je bila osmisliti mali prostor u knjižnici u kojem će se učenici dobro osjećat i u koji svako može doći, uzeti knjigu i biti opušten kao kod svoje kuće. Na ovom projektu je radilo puno nastavnika i grupa koji su, očiti s zadovoljstvom, odradili velik posao – kazala je knjižničarka Martina Prpić, zahvalila se svima koji su sudjelovali u projektu posebno brojnim donatorima koji su donirali razne materijale i bez kojih projekt ne bi uspio.

Funkcionalna namještaj i predmeti u školskoj knjižnici osmišljeni su i napravljeni od materijala koji završavaju na otpadu. Taburei su napravljeni od plastičnih boca, kartona i spužve, u vrećama za sjedenje je stiropor, stare klupe i stolice su obojene u crno bijelu kombinaciju, dvosjed je napravljen od drvenih paleta, stolić od kalema za električni kabl, a tu su i razni predmeti od staklenki omotane špagom, vunena zavjesa i ekotorbice od papira. Dan škole je vrijeme kada se zbrajaju rezultati postignuti ove godine na natjecanjima. Na županijskim natjecanjima je ove godine iz OŠ Ljudevita Gaja sudjelovalo 45 učenika i 11 mentora, a na državnim natjecanju 17 učenika i 3 mentora. Na športskim natjecanjima u devet disciplina nastupilo je pedesetak učenika.

-Možemo se pohvaliti da smo zaista ove godine bili aktivni na natjecanjima. Danas smo odluči najbolje javno pohvaliti zajedno s njihovim mentorima. Zahvalnice su dobili učenici koji su sudjelovali na državnom lidranu i ekipa iz prve pomoći koja već 10 godina ide na državno natjecanja ekipa prve pomoći i postiže veliki uspjeh – kazala je ravnateljica Helena Kudra.

Related Post

MATURANTI SRETNO

Autor - 27/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Svečano i uz puno dobrih želja profesori, razrednici i ravnateljica novogradiške Gimnazije 25. su svibnja ispratili 105…