DAN OŠ „VLADIMIR NAZOR“

847 0

ADŽAMOVCI, 25. svibanj 2012. – Učitelji, učenici i djelatnici Osnovne škole „Vladimir Nazor“ danas su obilježili Dan škole, a ujedno i Dan Afrike. U holu škole otvorena je izložba učeničkih radova, a u domu „Zrinski“ održana je svečana

priredba na kojoj su bili nazočni umirovljeni djelatnici škole i bivši ravnatelj Stanislav Kekez. Uz učenike matične škole bili su tu i učenici područnih škola.

 

Svečanost Dana škole uveličani su zamjenici župana Davor Vlaović i Ružica Vidaković, Zlatko Aga, načelnik općine Rešetari, fra Čedomir Vešligaj i prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški. Sve nazočne pozdravila je ravnateljica škole Marija Petričević.

 

Učitelji i učenici ove škole uključeni su u projekt „Škole za Afriku“. Prikupljali su novac za škole u Africi, posljednjih tjedan dana organizirali su brojne aktivnosti, a današnja svečana priredba bila je u znaku Dana Afrike.

 

U OŠ „Vladimir Nazor“ bilo je danas radosno, a bilo je razloga i za dodatno zadovoljstvo jer su načelnik Zlatko Aga i zamjenica župana Ružica Vidaković, uz čestitke u povodu Dana škole, potvrdili da se ove godine kreće s izgradnjom školske športske dvorane.

Načelnik Zlatko Aga najavio je i odlazak 20 učenika slabijeg imovinskog stanja na besplatno ljetovanje u Bale u Istarskoj županiji.

 

-Mi se jednako odgovorno odnosimo prema svim školama u županiji. Pohvaljujem inicijativu bivšeg ravnatelja Stanislava Kekeza, a zahvaljujem sadašnjoj ravnateljici i načelniku općine što su zajedno s nama radili na realizaciji ideje izgradnje školske športske dvorane – kazala je zamjenica župana Ružica Vidaković i dodala da je u dvije matične škole u općini Rešetari: u OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ “Ante Starčević“, u posljednje tri godine utrošeno 1,2 milijuna kuna, od ukupno 9 milijuna kuna namijenjenih za 25 matičnih škola u županiji.

Related Post

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Autor - 08/03/2013 0
REŠETARI, 8. ožujak 2013. – Članovi općinskog ogranka HSLS-a danas su u Rešetarima i Adžamovcima, te u uredima državne uprave…