DRAŽEN I MARIJANA BARUNOVIĆ – Nismo mi zagađivači Adžamovke

546 0

ADŽAMOVCI, 17. rujan 2011. – Iako nisu imenovani kao zagađivači potoka Adžamovka, Dražen i Marijana Barunović iz Adžamovaca ljute se na svoje sumještane i mještane Brđana koji su izjavili da je razlog zagađenja i uginuća ribe tovilište svinja iz čijih je šahta sadržaj ispušten u potok. – Jedini imamo tovilište i svi govore da smo mi odgovorni. Iz našeg

tovilišta ništa nije završilo u Adžamovki pa nismo ni odgovorni za zagađenje i pomor ribe. Bio je inspektor, pregledao tovilište i rekao da se ništa ne brinemo jer da smo bilo što ispustili u potok to bi se vidjelo. Tovimo 300 svinja za Agroprodukt iz Vrbja, a svinje smo u tovilište dobili prije osam dana. Od tova svinja ja i muž hranimo i školujemo četvero djece i stalo nam je da sve bude u redu. Ne bi mi radili protiv sebe – priča, vidno uznemirena Mirjana i dodaje da su čuli da su u Adžamovki kod mosta za Brđane, gdje je uginula riba, pronađene kemikalije.

Dražen pokazuje ocjedne šahte pored tovilišta i prostor do Adžamovke na kome nema nikakvih tragova ispuštanja bilo čega u potok, u što se, kaže uvjerio i inspektor.

Treba reći da je Adžamovka potok koji prolazi kroz Drežnik i Gunjavce i da mještani ta dva sela u nju prazne svoje septičke jame ili direktno ispuštaju otpadne vode. Moguće je da je na dijelu potoka u Adžamovcima kod brane, gdje je najviše vode i gdje se riba skupila, uslijed visokih temperatura i slabog dotoka vode došlo do neke kemijske reakcije, koja je vodu zamutila i od koje je uginula riba.

Dražen Barunović stoji na poljskom putu koji se nalazi između ocjednih jama i korita Adžamovke

S lijeve strane poljski put, a s desne rub ocjedne jame čiji se sadržaj na površini isušio i gdje nema tragova nikakvom istjecanju

Related Post

„USKRS UZ TAMBURU“

Autor - 07/04/2015 0
Gunjavčani i njihovi gosti su i ove godine uživali i u ljepoti konja i konjskih zaprega GUNJAVCI, 6. travanja 2015.…