DVAPUT JE DVAPUT: Uhićen alkoholizirani vozač koji je u 20 minuta prouzrokovao dvije prometne nesreće

956 0

SLAVONSKI BROD, 23. srpnja 2020. – U Slavonskom brodu, na Sjevernoj veznoj cesti, jučer (22. srpnja), iza 20 sati, alkoholizirani vozač osobnog automobila prouzrokovao je prometnu nesreću, te potom i drugu prometnu nesreću u Bukovlju. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba.
Policijski službenici su utvrdili, da je 61-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, oko 20 sati, na Sjevernoj veznoj cesti, pretjecao osobni automobil koji se kretao ispred, unatoč prometnom znaku o zabrani pretjecanja, te je zbog ne držanja potrebne udaljenosti stražnjim dijelom vozila okrznuo vozilo koje je pretjecao.
Nakon toga je napustio mjesto događaja, a nije sa 59-godišnjim vozačem drugog vozila popunio europsko izviješće, niti razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu. Potom se na raskrižju Sjeverne vezne ceste i Ulice Sv. Antuna, automobilom prestrojio za skretanje ulijevo, no nastavio je vožnju ravno.
Nakon toga je u Bukovlju, u 20.20 sati, zbog ne držanja strane kretanja, prešao na suprotnu prometnu traku i lijevim dijelom vozila (osvrtnim zrcalom) udario u lijevu stranu vozila (osvrtno zrcalo), koje se kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 63-godišnjakinja.
Policijski službenici su uhitili alkoholiziranog vozača te alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,33 promila.
Policija protiv 61-godišnjaka podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post

S 2,43 promila sletio s ceste

Autor - 18/10/2010 0
OKUČANI, 18. listopada 2010. – Jučer oko 19,20 sati u Dubovacu je 36-godišnjak s područja Pakraca je upravljajući osobnim automobilom…