DVD STARO PETROVO SELO

724 0

U subotu, 2. ožujka, u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu održana je redovna godišnja izborna skupština staropetrovoselskog DVD-a.

Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, goste i sve okupljene pozdravio je predsjednik društva, Milan Vuković. Pozdravio je posebno načelnika općine i predsjednika Općinskog vijeća, Željka Kočijaševića i Stanislava Mikića, zatim predsjednika Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, Ivana Turkalja, zapovjednika VZO Krešimira Tadića, zatim predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava, među kojima i DVD Šenkovec, s kojim staropetrovoselsko društvo dugo i uspješno surađuje.

 

U nastavku sjednice, među ostalim su podnesena izvješća, iz kojih je vidljivo kako je društvo u protekloj godini vrijedno radilo. Doduše, bilo je tijekom 2012 godine čak 25 intervencija, od čega najviše u ožujku. U svima je sudjelovalo ukupno 175 vatrogasaca i utrošeno 528 sati, ali društvo je tijekom skupštine više puta pohvaljeno za učinkovitost i osposobljenost. Da se na školovanju i osposobljavanju kadrova radi, potvrđuje i činjenica da se odmah slijedećeg jutra poslije skupštine, dakle, 3. ožujka, održavaju ispiti za vatrogasce, koje će, nadaju se, uspješno položiti tridesetak mladih ovog društva. Na samoj skupštini, zapovjednik VZO, Tadić, podijelio je uvjerenja o specijalnosti za spašavanje pri tehničkim intervencijama. Uvjerenja je, nakon pripreme i ispita, zaslužilo i primilo nekoliko članova ovog društva. Na skupštini je iznesen i plan rada i financijski plan za ovu godinu, iz kojih je vidljivo da vatrogasce opet čeka puno posla.

 

Budući da je skupština bila izborna, birano je čelništvo društva. Tu su neka nova, ali i nova-stara imena i funkcije. Predsjednik društva ostaje Milan Vuković, njegov zamjenik je Ivan Pejaković, zapovjednik je Danko Zečković, zamjenici zapovjednika su Zlatko Šamal, Dario Parobek i Ivan Ćutić, spremištar je Ivan Luketić, tajnik društva Leo Vuković. Birani su Upravni i nadzorni odbor i Sud časti.

 

Autor Višnja Mikić

Related Post