GRADSKA ORGANIZACIJA HSS-a – RUŽE ZA MAJČIN DAN

504 0

NOVA GRADIŠKA, 9. svibanj 2011. – Gradska organizacija HSS-a prigodno je u subotu na središnjem gradskom trgu obolježila Majčin dan. Uz članice „Hrvatskog srca“, koje su predvodile predsjednica Ljiljana Curić i tajnicom Brankom Vlaović, bio je tu i predsjednik Gradske organizacije HSS-a dr. Zoran Jukić, a pridružio im se i

predsjednik županijske organizacije Davor Vlaović. Članovi i članice novogradiškog HSS-a dijelili su Novogradiščankama ruže i podsjetili na veliku ulogu koju majke imaju u obitelji i ukupnom životu.

Podsjetimo. Majke u 47 zemalja svijeta slave svoj dan druge nedjelje u svibnju. Majčin dan nastao je u Americi 1877. godine, a postao je praznikom 30-tak godina kasnije. Utemeljila ga je Anna Jarvis iz Philadelphije, koja je okupila američke majke i izborila se da se svake godine odaje počast svim majkama. Članovi Gradske organizacije HSS-a podsjetili su sugrađane da na Majčin dan majkama trebaju pokloniti malo pažnje, nježnosti, ljubavi i poštovanja, barem djelić onoga što nam one svakodnevno daruje.

Related Post