HSS UPOZORAVA

739 0

NOVA GRADIŠKA, 24. veljače 2013. – U povodu prestanka otkupa mlijeka sa slavonskih farmi i prosvjeda proizvođača mlijeka jučer se priopćenjem javnosti obratio Davor Vlaović, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke

stranke Brodsko-posavske županije.

 

-Hrvatski seljak i hrvatsko selo su na koljenima zbog nemara Hrvatske Vlade koja, svojim odlukama te lošom i nepravednom politikom, ubija život na selu, a seljaka šalje u sustav socijalne skrbi. HSS Brodsko-posavske županije od Vlade, koja zatvara oči i dopušta ili čak potiče uvoz mlijeka neprovjerene kvalitete, traži zaštitu mljekara i domaće proizvodnje.

 

Tražimo od Ministra poljoprivrede da podrži zahtjeve poljoprivrednih proizvođača i konačno postane ministar koji svojim autoritetom utječe na donošenje odluka kojima će štititi poljoprivredne proizvođače i poljoprivrednu proizvodnju.

 

Jednostrana odluka o obustavi otkupa mlijeka od prerađivača je nedopustiva, a Vlada i ministarstvo svojom šutnjom i odobravanjem potiču gušenje i uništavanje sela neposredno pred ulazak u Europsku uniju na sustavan i za jednu ozbiljnu Vladu koja brine o gospodarstvu, poljoprivredi i građanima neprihvatljiv način.

 

Hrvatska seljačka stranka Brodsko-posavske županije u potpunosti podržava seljake i udruge poljoprivrednika u njihovim nastojanjima za očuvanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog prostora.

 

U potpunosti podržavamo današnje mirne prosvjede seljaka u Lužanima i Velikoj Kopanici jer Vlada do sada nije reagirala na zatraženu pomoć, prosvjedi su način kako probuditi uspavanu Vladu.

 

Prosvjedi su samo upozorenje Vladi da mora mijenjati svoj odnos prema selu i seljaku, a ukoliko se to ne dogodi HSS Brodsko-posavske županije će sudjelovati u organiziranju masovnih prosvjeda.

 

Pozivamo sve građane da podrže seljake i da im se pridruže – navodi se u priopćenju.

Related Post

HSS BPŽ OBAVJEŠTAVA JAVNOST

Autor - 30/01/2014 0
Hrvatska seljačka stranka Brodsko-posavske županije protiv mjera racionalizacije državnih institucija, ustanova i ureda državne uprave Hrvatska seljačka stranka

HOĆU POSAO

Autor - 18/03/2014 0
U Iloku se od 14. do 16. ožujka 2014. godine održavala Proljetna akademija mladih HSS-a pod nazivom „Hoću posao“ na…