INDUSTRIJSKI PARK – INA SCHAEFFLER

1914 0

NOVA GRADIŠKA 3. lipanj 2012. – Prošlog četvrtka grad je ugostio managere tvrtke Ine Schaeffler iz pobratimskog Herzogenauracha u cilju bolje suradnje na gospodarskom planu između novogradiškog Industrijskog parka, tvrtke „Impal“

iz Zapolja i njemačke korporacije. Kako smo doznali od zamjenika gradonačelnika ing. Milana Mateše i županijskog vijećnika Krunoslava Hoffera, domaćina ovog prijema cilj ovog sastanka je unapređenje suradnje većom i boljom edukacijom, a zatim povećavanjem kapaciteta u strojarstvu i alatničarstvu. Suradnja sa njermačkim gigantom u alatničarskoj industriji Inom Schaeffler evidentna je već godinama, no ovaj put se napokon našlo vjerojatno najkonkretnije rješenje poboljšanja suradnje ali i konkretizacije u komercijalnom smislu što je najvažnije za naš osiromašen grad.

Naime, da bi Novogradiščani proizveli proizvod po njemačkim kriterijima i da bi mogli vrednovati svoj radni sat u iznosima od 20 do 50 eura i tako se izjednačili sa normama Europske unije potrebno je uložiti puno truda i vremena.

Kako ističe ing. Mateša cilj je ostvariti ukupno 2000 radnih sati mjesečno. Suradnja će se unaprijediti tako da će naši djelatnici iz Industrijskog parka, njih sedam, usavršiti svoja znanja i specijalizirati uz alat iz Ine Schaeffler. Mi imamo moderne strojeve, međutim ti strojevi su dosta komplicirani i mi još moramo puno učiti da bi mogli izrađivati proizvode koji bi mogli zadovoljavati kriterije Ine. Naši djelatnici, vjerojatno po dvojica u četiri tjedna, će možda već u ovom mjesecu krenuti put Njemačke da se obuče za izradu kompliciranijih stvari tako da bi se okupili u jedno jezgro inžinjera i operatera, te da bi kasnije bili spremni obučavati i druge ljude i na taj način ostvarili taj značajan kapacitet.

Zaposlenici Industrijskog parka trenutno ostvaruju kapacitet od 500 do 600, a radnici tvrtke Impal od 700 do 800 radnih sati mjesečno. A cilj je ostvariti ukupno 2000 radnih sati mjesečno.

Od Milana Mateše i Krunoslava Hofera doznajemo i to da će tvrtka „Impal“ također posjedovati strojeve u boksevima Industrijskog parka Nova Gradiška, a trenutno kupuju i novi cmc stroj za tu potrebu. Na taj način zaokružit će se jedan alatničarski kompleks u Industrijskom parku. Za sada je prisutna određena problematika oko kaljenja u proizvodnom procesu koja se izvodi u Zagrebu i Slavonskom Brodu, no i to će biti riješeno tako da će se još i uz posudbu alata od strane Ine Schaeffler dogoditi izuzetan napredak koji će rezultirati realizacijom postavljenih visokih standarda.

Na sastanku sa predstavnicima Ine Schaeffler još bili nazočni i Ivan Sertić, predsjednik nadzornog odbora Industrijskog parka, Ivan Mičetić, voditelj radionice u IP i Dražen Lalić, vlasnik tvrtke „Impal“ iz Zapolje. Ispred tvrtke Ina Schaefler nazočili su manageri i Perica Lončar, menadžer i koordinator poslova njemačke i navedenih domaćih tvrtki.

Cilj sve tri strane je povećavanje zaposlenosti, uvođenje druge i treće smjene i proizvodnja kompliciranijih i skupljih proizvoda.

Zaključit ćemo riječima Krunoslava Hoffera – Sve ovo što se godinama ulagalo trajalo je, ali moramo biti svijesni da će i ovo trajati i da neće biti brzo. Ako se kompletno ubacimo u Inu Schaefler mi smo onda budućnost osigurali. Na prvom mjestu je kvaliteta proizvoda. Vrijednost proizvoda varira, ali kvaliteta i rok moraju se poštovati. To je bit svega. Ovdje se radi o mladim ljudima koji će sigurno prenijeti to na druge. Mora se ići korak po korak.

Related Post

DING

Autor - 04/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 4. listopada 2011. – Drvna industrija Nova Gradiška mjesec dana ima novog direktora. S Dubravkom Gubićem razgovarali smo…