IZBORI U SDP-u

890 0

SLAVONSKI BROD, 16. studenoga 2013. – Nezadovoljan što mu je uskraćeno sudjelovanje na konvenciji, koja će se sutra održati u Bukovlju, na kojoj će biti izabrani članovi Županijskog odbora SDP-a,

članovi predsjedništva te dva podpredsjednika Županijske organizacije, Tomislav Opačak, kandidat za predsjednika Županijske organizacije, pismom se obratio medijima.

 

Poštovani,

 

Nakon izbora predsjednika Županijske organizacije SDP-a Brodsko- posavske županije, sutra će u Bukovlju s početkom u 11 sati biti održana Konvencija na kojoj će biti izabrani članovi Županijskog odbora SDP-a, članovi predsjedništva te dva podpredsjednika Županijske organizacije.

 

Ipak na istoj Konvenciji stranke, ja kao kandidat za predsjednika neću moći sudjelovati jer moja općinska organizacija kao i još tri općinske organizacije koje su dale glasove meni na izborima za predsjednika nismo dobili vjerodajnice za Konvenciju uz objašnjenje da nismo održali Konvencije u svojim općinskim organizacijama do 4. studenog kada je bio krajnji rok za održavanje. Prema informacijama koje imam općinske organizacije su konvencije održale do zadanog datuma ali nisu poslale zapisnike s istih do 4. studenog, osim jedne organizacije čiji je predsjednik bio izvan granica Hrvatske i nije mogao napraviti konvenciju do zadanog roka nego ju je napravi prije tri dana ali mu nisu priznali istu.

 

Ovakav način besprijekornog poštivanja birokracije bio bi možda i prihvatljiv, ali praksa do sada nije bila takva. Naime, znao se datum do kojeg se moraju Konvencije održati, ali nigdje nije pisalo i datum do kada treba dostaviti zapisnike s istih i tu se ostavio prostor za manipulaciju brojem delegata.

 

Na ovaj način, općinske organizacije koje su meni dale glas kao kandidatu za predsjednika Županijske organizacije ostale su zakinute za svoje delegate na Konvenciji ali ujedno broj delegata ukupno je smanjen za 16.

 

Zbog ovakve diskvalifikacije pod okriljem birokracije, obavještavam Vas kao predstavnike medija koji također nisu dobili poziv na Konvenciju Županijske organizacije SDP-a, da ću na konvenciju doći zajedno s predstavnicima Općinskih organizacija koje nisu ostvarile pravo za sudjelovanje i zajedno s njima u znak protesta biti pred dvoranom u Bukovlju čitavo vrijeme održavanja Konvencije bez obzira koliko dugo ona trajala. Ostali delegati Općinskih organizacija ići će na Konvenciju i neće bojkotirati rad iste iako se u javnost pokušala plasirati i takva informacija. Pokazat ćemo koliko smo ozbiljni u odluci da rad u SDP-u mora postati ozbiljan i da je u SDP-u svaki član jednako važan i da svačiji glas jednako vrijedi.

 

Molim Vas da ovu informaciju objavite u svojim medijima.

 

S poštovanjem,Tomislav Opačak, član SDP-a općine Klakar

Related Post

DOLAZI I MILANOVIĆ

Autor - 07/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 7. travanj 2016. – Povjerenje građana dobiveno na prijevremenim izborima novogradiški esdepeovci i simpatizeri najjače stranke u Novoj…

SDP-eov turnir u stolnom nogometu

Autor - 10/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA 9. siječnja  2012. – Gradska organizacija SDP-a Nova Gradiška organizira ovaj mjesec ligu stolnog nogometa. U natjecanju sudjeluju…