IZVJEŠTAJNO IZBORNA SKUPŠTINA HPD „GRANIČAR“

518 0

Predsjednik je Ivan Koren, dopredsjednica Marija Škarica, tajnica Adela Prpić, a blagajnica Sanja Knežević. Zborovođa je Julijana Žirovčić.


NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2014. – Na redovnoj su izbornoj i izvještajnoj skupštini članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ 8. veljače izabrali novo rukovodstvo – predsjednik je Ivan Koren, dopredsjednica Marija Škarica, tajnica Adela Prpić, a blagajnica Sanja Knežević.

Izabran je i sedmeročlani Upravni odbor, tročlani Nadzorni odbor, Sud časti te peteročlani Umjetnički odbor na čijem čelu je zborovođa Julijana Žirovčić.

Izvješće o radu u protekloj godini podnijela je dosadašnja predsjednica Danijela Ivinović, potom je podneseno i Financijsko izvješće, donesen Plan rada i Financijski plan za ovu godinu.

Iza HPD-a „Graničar je još jedna godina uspješnoga rada u kojoj su ujedno obilježili i 20-u obljetnicu od obnove 1993. godine. Bilježe gostovanja kod HPD „Urbate“ u Davoru, HPD-a „Tomislav“ u Cerniku, Gradskog pjevačkog društva Lipik, tradicionalnom koncertu Žrtva Vukovara u Županji, božićnom koncertu u Pitomači. Bili su tradicionalno domaćini Smotre pjevačkih zborova te održali cjelovečernji koncert uz Dan grada i župe koji je ujedno bio i središnji sadržaj obilježavanja njihove vrijedne obljetnice na kojem su članovima uručene i plakete Hrvatskog sabora kulture za 10.,15, i 20. godina amaterskoga rada.

Što se tiče financiranja i ovoga puta su bili štedljivi i racionalni, a rad su pomogli grad Nova Gradiška s 18.400 kn, županija s 3.000 kuna, donatori s 5.900 i sami vlastitim sredstvima u iznosu 5.800 kuna. Trenutno na računu nešto više od 400 kuna. Za ovu godinu planirali su, kako je istakla dosadašnja tajnica Gordana Teslić, optimističnih 61.000 kuna, ali su, prema njezinim riječima, svjesni situacije u kojoj se nalazi i grad tako da će se prilagođavati no i zasukati rukave kako bi se osiguralo više sponzorskih sredstava. Planu rada za ovu godinu uz ustaljene koncerte dodali su još pjevanje mise za Uskrs, uređenje prostora glazbaone te audiciju za nove članove.

Sva izvješća su jednoglasno usvojena, a članovi Društva bili su isto tako složni i prilikom izbora novog rukovodstva. Uručena su Priznanja, Zahvalnice i Diplome i to Adeli Prpić za pet godina rada u Graničaru, za 10 godina Jurici Borojeviću i Vesni Valenta koja je Zahvalnicu primila i kao podupirajući član. Za dugogodišnju potporu radu Društva Zahvalnica je uručena Goranu Bašiću, za donaciju Julijani Žirovčić, a naknadno će biti uručene podupirajućim članovima: dr. Draganu Smoljancu, dr. Damiru Japundžiću, Katici Kao, dr. Ljepši Rakas-Vujčić, dr. Zvonimiru Heliju, Miroslavu Domazetoviću, Sandri Đurin, Mariji Fićković, Branku i Mirjani Zubović, Josipu Marjanoviću, dr. Igoru Ferenčini, Miri Ivanović, Jadranki Japundžić. Zahvalnice su dodijeljene i donatorima,a to su: Tergus d.o.o. Prvča, Elda d.o.o. odvjetnički ured Borojević i Ljekarne Zubović.

 

Diploma Hrvatskog sabora kulture uručena je Milanu Draženoviću, a primit će ih i Vesna i Josip Kusaković.

Potporu radu ovog vrijednog društva dali su i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka društvenih djelatnosti grada Nova Gradiška, prof. Josip Ostić, predsjednik novogradiškog ogranka Matice Hrvatske, predstavnice HPD „Urbata“ Davor, HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, u ime Češke besede za grad Novu Gradišku i okolicu Goran Bašić, u ime Gradskog pjevačkog društva Lipik, Jadranka Radonjić-Sirovica te u ime novogradiške Matice umirovljenika Vesna Valenta. Posebnu zahvalu dosadašnjem vodstvu Društva uputila je zborovođa Julijana Žirovčić, a poslije radnog dijela Skupštine uslijedilo je tradicionalno druženje uz pjesmu.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-A

Autor - 21/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 21. ožujka 2013. – Forum žena novogradiškog SDP-a i ove godine je godine uručio novčane potpore novogradiškim udrugama…

“Pozitiva” s umirovljenicima

Autor - 11/11/2017 0
Autor Ivanka Herceg NOVA GRADIŠKA – Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“ 10. je studenoga,…