KLIMAOPREMA U INDUSTRIJSKOM PARKU GRADI TVORNICU

1182 0

Na proizvodnji opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u ovoj godini zaposlit će se 50, a u konačnici 150 do 200 radnika

 

NOVA GRADIŠKA, 2. lipnja 2015. – Godinu dana nakon što su gradonačelnik Željko Bigović i Branko Duvnjak direktor tvrtke Klimaoprema d.d. iz Samobora. potpisali ugovora o investicijskom ulaganju između Grada Nova Gradiška i tvrtke Klimaoprema obrisi nove tvornice i Industrijskom parku su svakim danom sve uočljiviji.

Gradnju tvornice veličine 6.400 četvornih metara za Klimaopremu je od ogromnog značaja jer će omogućit značajan rast kapaciteta i konkurentnosti na zahtjevnom europskom tržištu.

U tvornici će u prvoj godini proizvodnje biti otvoreno oko 50 novih radnih mjesta, a uz planirani rast proizvodnje u konačnici će biti otvoreno 150-200 novih radnih mjesta. Cjelokupno ulaganje uključuje u prvoj fazi ulaganja u proizvodne pogone, a ulaganje u dodatne proizvodne prostore površine oko 15.000 četvornih metara planirano je do kraja 2020.godine.

Dodajmo da je KLIMAOPREMA d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore i više od 35 godina isporučuje proizvode u mnoge zemlje Europe.

Prijave na natječaj za drugu grupu radnika (14) za novi proizvodni pogon u Novoj Gradiški istekle su 1. lipnja. Primljeni radnici će zbog specifičnosti proizvodnje koja zahtijeva dužu obuku, odmah po završetku natječaja biti zaposleni u pogonu Klimaopreme u Samoboru, sve do početka proizvodnje u Novoj Gradiški, što se očekuje u periodu rujan/listopad. 2015. godine. Za vrijeme rada u Samoboru osiguran im je smještaj.

Related Post