Marija Bradašić Mikolčević nova je predsjednica Foruma žena SDP-a Nova Gradiška

1290 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2019. -Od kako je preuzeo vođenje novogradiških socijaldemokrata Viko Grgić širi i podmlađuje članstvo i u rad uključuje, što je i jedna od politika SDP-a, sve više žena. Odnosi se to i na Foruma žena SDP-a Nova Gradiška koji je ojačao svoje redove novim članicama i na čijem je čelu sada mlada učiteljica Marija Bradašić Mikolčević.

-S obzirom da je za mene ovo sve novo i ovo mi je prva veća funkcija nadam se ugodnoj suradnji sa članicama Foruma. Još nisam imala priliku sve ih upoznati. Bit će to uskoro i nadam se što aktivnijem radu, većem doprinosu u zajednici, a uz ostalo, više ćemo govoriti o problemima koji tište žene i afirmirati njihov rad i doprinos društvu.
Do sada su se muškarci više stavljali u prvi plan, uvijek su oni jači i snažniji spol, a žene uvijek zatajnije i šutljivije nisu prihvaćale neke funkcije. Nadam se da će se žene, pogotovo u našem gradu, imati priliku pokazati sa svojim znanjem i radom. S obzirom da imamo novih članica očito je da postoji volja za to, da se iskažu i da ne budu zanemarene.
Obilježavamo Dana borbe protiv nasilja nad ženama pa imamo priliku i o tome nešto reći i govoriti.
Što se tiče žena u politici, treba ih što više iako je kod nas ona većinom namijenjena za muškarce. Vidimo da se sve više žena uključuje u politiku pa sam tako i ja prihvatila ovu funkciju. Poslove ne trebamo dijeliti na muške i ženske. Iz mog se primjera to može vidjeti jer sam svoju ljubimicu ostavila sa tatom, koji ju hrani i radi sve ono što žene rade -kazala je u kratkom razgovoru Marija Bradašić Mikolčević nova predsjednica Foruma žena SDP-a Nova Gradiška.

Related Post

HDZ NAKON IZBORA

Autor - 27/05/2012 0
Neće biti autokratskog vođenja stranke, da jedan čovjek odlučuje, da jedan čovjek misli, a da drugi nemaju pravo i da…