MARIJANA PETIR I ALBER DESSA POSJETILI BRODSKO-POSAVSKU ŽUPAJNIJU

522 0

SLAVONSKI BROD – Zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Marijana Petir će u pratnji Alberta Dessa, zastupnika u Europskom parlamentu i koordinatora EPP grupe

u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj u subotu, 7. ožujka 2015. godine posjetili su općine Gundinci i Velika Kopanica u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Zadržali su se na farmi muznih krava Ivana Kadića i farmi svinja Josipa Kadića u Gundincima te maloj farmi obitelji Mate Ergotića u Velikoj Kopanici.

 

Eu parlamentarac Dess porazgovarao je s domaćinima o problemima hrvatskih farmera i obiteljskih gospodarstava i zaključio kako su problemi veliki, a hrvatsko selo se nalazi u fazi razvoja koju su Bavarci, odakle dolazi, prošli šezdesetih godina prošlog stoljeća. Objasnio je tu pojavu predratnim socijalizmom i ratnim razaranjima devedesetih. Obećao je pomoć u svojoj nadležnosti i naglasio važnost aktivne politike Hrvatske Vlade kojoj poljoprivreda mora biti prioritetni cilj jer i Europa za poljoprivredu izdvaja 40% proračuna.

 

HSS-ova zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir još jednom je istaknula važnost očuvanja života u ruralnim prostorima koji će biti lakši i moguć uz pomoć Europe, ali za to je potrebno stvoriti preduvjete što sadašnja vlada R Hrvatske ne čini jer još uvijek nije donesena Strategija ruralnog razvoja , a bez nje nema korištenja EU fondova za ruralni razvoj.

 

EU parlamentarka Marijana Petirje tom posjetom još jednom pokazala da nije zaboravila one koji su joj dali glas i da je ruralni prostor i hrvatsko selo u prioritetima HSS-a.

 

Autor Klara Šćuka

Related Post

ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA HSS-a

Autor - 15/05/2014 0
SLAVONSKI BROD, 15. svibnja 2014. – Povodom obljetnice osnivanja HSS-a, pod nazivom “110 GODINA HRVATSKE SELJAČKE STRANKE” Županijska organizacija HSS-a…

OBLJETNICA SMRTI STJEPANA RADIĆA

Autor - 10/08/2014 0
SLAVONSKI BROD, 9. kolovoza 2014. – HSS-ovci Brodsko-posavske županije danas, 08.08.2014. obilježili su godišnjicu smrti Stjepana Radića koji je preminuo…