MARIJANA PETIR I ALBER DESSA POSJETILI BRODSKO-POSAVSKU ŽUPAJNIJU

653 0

SLAVONSKI BROD – Zastupnica u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Marijana Petir će u pratnji Alberta Dessa, zastupnika u Europskom parlamentu i koordinatora EPP grupe

u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj u subotu, 7. ožujka 2015. godine posjetili su općine Gundinci i Velika Kopanica u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Zadržali su se na farmi muznih krava Ivana Kadića i farmi svinja Josipa Kadića u Gundincima te maloj farmi obitelji Mate Ergotića u Velikoj Kopanici.

 

Eu parlamentarac Dess porazgovarao je s domaćinima o problemima hrvatskih farmera i obiteljskih gospodarstava i zaključio kako su problemi veliki, a hrvatsko selo se nalazi u fazi razvoja koju su Bavarci, odakle dolazi, prošli šezdesetih godina prošlog stoljeća. Objasnio je tu pojavu predratnim socijalizmom i ratnim razaranjima devedesetih. Obećao je pomoć u svojoj nadležnosti i naglasio važnost aktivne politike Hrvatske Vlade kojoj poljoprivreda mora biti prioritetni cilj jer i Europa za poljoprivredu izdvaja 40% proračuna.

 

HSS-ova zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir još jednom je istaknula važnost očuvanja života u ruralnim prostorima koji će biti lakši i moguć uz pomoć Europe, ali za to je potrebno stvoriti preduvjete što sadašnja vlada R Hrvatske ne čini jer još uvijek nije donesena Strategija ruralnog razvoja , a bez nje nema korištenja EU fondova za ruralni razvoj.

 

EU parlamentarka Marijana Petirje tom posjetom još jednom pokazala da nije zaboravila one koji su joj dali glas i da je ruralni prostor i hrvatsko selo u prioritetima HSS-a.

 

Autor Klara Šćuka

Related Post

Branitelji HSS-a:

Autor - 23/05/2012 0
Priopćenje Organizacije branitelja HSS-a Hrvatski sokol Osječko-baranjske županije s tiskovne konferencije održane 22.svibnja 2012.u pet do jedanaest kod Spomen obilježja…

HSS O STO VLADINIH DANA

Autor - 19/04/2012 0
u Središnjici HSS-a jučer je održana konferencija za novinare. Priopćenje, odnosno stavove HSS-a o radu Vlade RH prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE HSS-a

Autor - 24/01/2014 0
Hrvatska seljačka stranka ne podržava prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o područjima i sjedištima sudova koji predviđa novi…

EU PARLAMENT

Autor - 19/07/2014 0
MARIJANA PETIR (EPP), zastupnica u Europskom parlamentu 15.07.2014 je govorila o povlačenju direktive o porodiljnom dopustu (Maternity leavedirective) koju Europska…