MLADI LOPOV (19) U AKCIJI BIO 14 PUTA

734 0

Čuvajte se prevaranata i zaštitite od lopova

– SLAVONSKI BROD – Policijski službenici su u petak (6. svibnja) dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u kazneno djelo prijevara. Policija sumnjiči 27-godišnjakinju da je početkom travnja, putem interneta sklopila ugovor sa tele operaterom, kupivši mobitel na pretplatu bez znanja i na ime 35-godišnjakinje. Policijski službenici protiv osumnjičene dostavljaju posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 7. svibnja, 36-godišnjak je u Policijskoj postaji Slavonski Brod prijavio prijevaru. Naime, 5. svibnja se javio na oglas koji je pronašao na internetu u vezi kupnje mobitela. Stupio je u kontakt sa muškom osobom i dogovorio kupnju, način plaćanja i preuzimanja. No, po primitku mobitela shvatio je da se ne radi o originalu već kopiji. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja kaznenog djela i podnošenju kaznene prijave mjerodavnom tijelu.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod dovršili su u petak kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela, od toga 6 kaznenih djela teške krađe i 8 kaznenih djela krađe. Utvrđeno je, da je osumnjičeni u veljači, ožujku i travnju ove godine, tijekom dana, uglavnom kroz otvorene prozore ili vrata, provaljivao, uskakao ili ulazio u obiteljske kuće na području Slavonskog Broda. Pritom je iz unutrašnjosti krao novac, nakit, novčanike i druge predmete. U nekoliko slučajeva je ušao u obiteljske kuće iz kojih nije ništa ukrao. U dva slučaja je ušao u obiteljske kuće i krao dok su vlasnice bile u vrtu. Ovim kaznenim djelima osumnjičeni je vlasnike oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kaznena djela teške krađe. Također su policijski službenici u vezi kaznenih djela krađe, oštećene osobe upoznali sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe.

Related Post