MODERNIZACIJA ŽUPANIJSKIH PROMETNICA

1732 0

Napokon se modernizira i Preradovićeva ulica u Novoj Gradiški u što će biti utrošeno 4 milijuna kuna od ukupno 17,5 milijuna koliko se ove godine ulaže u modernizaciju prometnica u županiji

 

NOVA GRADIŠKA, 8. studeni 2012. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić, sa zamjenicima Ružicom Vidaković i Davorom Vlaovićem, danas se upoznao s tijekom radova na modernizaciji i izgradnji županijskih cesta. Nakon Sibinja i Nove Kapele županijski čelnici su bili u Novoj Gradiški gdje su se upoznali s radovima na rekonstrukciji Preradovićeve ulice. Ova ulica, kao i ostale prometnice, modernizira se na temelju programa modernizacije županijskih prometnica za 2012. godinu i novcem koji su osigurali Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste.

-Danas obilazimo gradilišta na cestama za čiju smo izgradnju i modernizaciju ove godine izdvojili 17,5 milijuna kuna od kojih 15 milijuna daju Hrvatske ceste, a ostatak Županijska uprava za ceste. Bili smo u Sibinju gdje se modernizira Ulica braće Radića, vrijednost radova je 4 milijuna kuna. Upoznali smo se i s radovima na izgradnji ceste koja Srednji Lipovac povezuje s Požeškom županijom. Vrijednost te ceste je 6 milijuna kuna. Sada smo u Preradovićevoj ulici u Novoj Gradiški. Drago mi je da se ona modernizira, a vrijednost radova je oko 4 milijuna kuna. Ukoliko posluži vrijeme siguran sam da će izvođači radova završiti radove u roku, a to je ove godine i da će modernizirana ulica biti na korist građana Nove Gradiške. Zahvaljujem se izvođačima radova, Županijskoj upravi za ceste i predstavnicima grada koji su ishodili potrebnu dokumentaciju za rekonstrukciju Preradovićeve ulice – kazao je župan Danijel Marušić i dodao da je bitno da će novci u ovoj godini predviđeni za modernizaciju cesta biti utrošeni i radovi završeni.

 

Nakon Nove Gradiške županijski čelnici su se uputili u Okučane, odnosno Donje Rogolje gdje ja završena modernizacija ceste, a potom u Cernik gdje su radovi započeli na modernizaciji županijske ceste.

 

Župan je u Novoj Gradiški odgovorio i na novinarsko pitanje vezano za česte primjedbe gradonačelnika Josipa Vukovića da Brodsko-posavska županija zapostavlja Novu Gradišku.

 

– Drago mije što ste mi to pitanje postavili. Ja sam čovjek koji ne voli politizirati. Ovo su investicije koje su potrebne građanima i Gradu Nova Gradiška, Županiji i svima nama. Imamo ulaganja u Industrijski park Nova Gradiška i razna druga ulaganja. Županija kao regionalna uprava ako ne ulaže direktno s novcima unda ulaže preko ŽUC-a, a preko naših upravnih odjela radimo na tome da se realiziraju i drugi projekti. Suradnja postoji. U svakom slučaju Grad Nova Gradiška, kao i Grad Slavonski Brod i sve općine su stup cijele Županije. Svima nam je bitno, predstavnicima regionalne i lokalne uprave da naša Županija ide naprijed, jer smo u dosta nezavidnom položaju, kao i Slavonija. Moramo svi skupa uložiti više zajedništva i napora da nam svima bude bolje – kazao je župan Marušić.

 

Related Post