MOTO KLUB IV. GARDIJSKE BRIGADE SPLIT

1172 0

NOVA GRADIŠKA – Članovi Moto kluba IV. Gardijske brigade iz Splita ovog mjeseca će posjetiti 25 gradova u kojima će položiti krunice u čast poginulim hrvatskim braniteljima. Projekt „ 25 krunica za 25 godina“

provode u povodu 25. obljetnice osnivanja IV. Gardijske brigade.

 

Jedan od gradova je i Nova Gradiška gdje su se, 23. travnja kod Spomen obilježja poklonili hrvatskim braniteljima koji su poginuli ili umrli od posljedica ranjavanja. Također su na Spomen obilježje postavili krunicu. U ime grada pozdravio ih je gradonačelnik Vinko Grgić, koji je pozvao i na minutu šutnje. -Dragi prijatelji, zahvaljujemo vam se svima jer vaš dolazak jedanput godišnje u naš grad postaje tradicija, a u sklopu hvalevrijedne akcije, kojom prenosite istinu o domovinskom ratu. U ime grada Nove Gradiške od srca vas pozdravljam, želim dobrodošlicu i pozivam na dolazak slijedeće i svih narednih godina- rekao je gradonačelnik Grgić.

Riječi dobrodošlice uputio im je i brigadir Josip Mikšić, ratni zapovjednik te se ukratko osvrnuo na ratna događanja na našem ratištu i pojasnio simboliku novogradiškog Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u sklopu kojega su ispisana imena poginulih na našem ratištu, a njih je, kako je rekao 251. Radi se o braniteljima kako iz Nove Gradiške i šire okolice, tako i iz drugih krajeva Hrvatske koji su Lijepu našu branili upravo na ovom području. Ponosno je istaknuo kako je Spomen obilježje podignuto 2006. kada je obnašao funkciju gradonačelnika Nove Gradiške. – Izuzetno sam sretan i počašćen što sam dobio mogućnost obratiti vam se na ovom mjestu koje je za nas svetinja- rekao je, među ostalim Mikšić ujedno čestitajući 25. godišnjicu Moto kluba IV. Gardijske brigade. Za uspomenu na ovogodišnji dolazak u Novu Gradišku brigadir Mikšić poklonio im je i svoju knjigu “Do smrti i natrag” ujedno najavljujući i tisak još jedne slijedeće godine.

 

Okupljenima se obratila i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti grada te zahvalila na tome što su članovi Moto kluba IV. Gardijske za jednu od svojih postaja izabrali i našu Novu Gradišku. Ujedno je zahvalila u ime Odsjeka društvenih djelatnosti Moto klubu Nova Gradiška, predsjedniku Goranu Dakiću, tajniku Marku Mokroviću i svim članovima, koji vlastitim snagama i sredstvima dočekuju branitelje te pomažu Gradu u smještaju brojnih motorista, posebno u vrijeme “Bljeska” i “Oluje”.

 

U ime Moto kluba IV. Gardijske brigade zahvalio je njihov predsjednik Zlatko Borojević kako na riječima dobrodošlice, tako i na darovanoj knjizi te rekao kako uopće nisu upitni daljnji njihovi dolasci, što potvrđuje, kako je rekao i ova treća godina za redom. Također je zahvalio Moto klubu NG s čijim članovima se druže i tijekom godine. Druženje motorista-branitelja iz Splita i Nove Gradiške nastavljeno je u Caffe baru “Numero” u aranžmanu novogradiškog Moto kluba.

Related Post