NA CVIJETNICU U DOMU KULTURE OKUČANI

906 0

OKUČANI, 25. ožujak 2015. – Dramska družba “Sv. Vida Mučenika”Okučani u suradnji sa Župnim uredom, a pod pokroviteljstvom općine Okučani i medijskim pokroviteljstvom Radio “Bljeska” će na

 

CVJETNICU – NEDJELJU MUKE GOSPODNJE

29. ožujka 2014. godine

u Domu Kulture Okučani s početkom u 19,00 sati


UPRIZORITI MUKU, SMRT I USKRSNUĆE NAŠEG GOSPODINA ISUSA KRISTA

 

Okučanski amaterski glumci, nakon što su ove Korizme “Muku” izveli u Slatini – u župi bl. Ivana Merza, Slavonskom Kobašu i Donjim Močilima – Sjekovac kod Bosanskog Broda, tradicionalno ovaj scenski prikaz uprizoruju na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje za vjernike župe sv. Vida Okučani kao i za vjernike okolnih župa.

Ovaj scenski prikaz dio je pasionske pobožnosti koja se već stoljećima uprizoruje u katoličkoj crkvi diljem svijeta s ciljem da se vjernicima što zornije prikaže muku i smrt Isusa Krista, te da ih u vrijeme Korizme pozove na istinsko obraćenje i promjenu života. Rad na ovakvom zajedničkom projektu godinama osnažuje i povezuje ovu okučansku župsku zajednicu (od male djece do najstarijih) koja marljivo uvježbavaju uloge za predstavu.

 

Svi ste pozvani da ovaj zorni prikaz muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista dođete pogledati i tako si, još jednom, dozvati u pamet kolika je bila cijena našeg otkupljenja.

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 11/02/2013 0
OKUČANI, 11. veljače 2013. – Općinski načelnik Aca Vidaković potpisao je ugovore o dodjeli studentskih stipendija za sedam studenata s…