USUSRET USKRSU

985 0

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2015. – Udruga čuvari pučke kulturne baštine „Tkanica“ i Pučko otvoreno učilište MAR organizirali su radionicu ukrašavanja uskršnjih jaja, voskom i zukvom, te starom tehnikom, koncem.

Održane su tri radionica na kojima je bilo petnaestak polaznika, a sinoć je bila zadnja.

Kako kaže predsjednik Udruge Milan Rosić, članovi udruge radionicu su ove godine predstavili u Kanfanaru u Istri na kojoj su polaznici bili razne životne dobi, od školske djece do umirovljenika.

Povod za odlazak u Kanfanar bilo je zimovanje učenici Osnovne škole iz Kanfanara u Cerničkoj Šagovini, koje je organizirala Općina Rešetari i koja s Općinom Kanfanar ima dugogodišnje prijateljske veze.

-Za njih je organizirana radionicu s komušinom i papirom od kojih su mladi Istrani pravili srca u povodu Valentinova. Pokazali su interes da dođemo u Kanfanar i organiziramo radionicu ukrašavanja uskršnjih jaja – kaže Milan Rosić.

Udruga čuvari pučke kulturne baštine „Tkanica“ i Pučko otvoreno učilište MAR radionicu ukrašavanja uskršnjih jaja organizirali su drugu godinu. Prošle godine se radilo samo sa voskom. Pisanice su na poklon dobile stare i nemoćne osobe u bolnici na Strmcu i domovima. Dio je bio izložen u Turističkoj zajednici.

U povodu blagdana Uskrsa i ove godine će Novogradiščani imati priliku vidjeti jaja ukrašena na ovogodišnjoj radionici.

Related Post

KRASE IH BROJNE AKTIVNOSTI

Autor - 28/02/2016 0
BILI BRIG – U subotu, 27. veljače, u Društvenom domu u Bilom Brigu, održana je redovna godišnja skupština Udruge „Dubovac“.…