NOĆ KNJIGE u Narodnoj knjižnici i čitaonici Grigor Vitez

313 0

GORNJI BOGIĆEVCI –  I ove godine  Narodnoj knjižnici i čitaonici Grigor Vitez Gornji Bogićevci 22. travnja  održana  je manifestacija NOĆI KNJIGE. 

   -Kako je 22. travnja Dan hrvatske knjige i 23.travnja Svjetski dan knjige i autorskih prava u Narodnoj knjižnici i čitaonici Grigor Vitez Gornji Bogićevci bilo je jako veselo i zanimljivo, tu se večer duboko u noć čitalo, družilo, pričalo… sve pod jednim nazivom i motom ” Knjiga svima i svuda. 

     Tema u Noći knjige 2022. godine je pojam sloboda, odnosno “knjiga kao prostor slobode”, življenja, govora, izbora, promišljanja, mašte, čitanja knjige….

    Tako smo ovu jedanaestu  po redu “NOĆ KNJIGE” posvetili književnici Vesni Parun jer ove godine brojimo 100 godina od njenog rođenja, te velikom Jean-Baptistu Poquelunu, poznatijem kao Moliere i 400 godina od njegova rođenja. Čitala su se djela i drugih zanimljivih i poznatih autora jer svatko je tu večer u knjižnici pronašao knjigu, slikovnicu, književno djelo za svoju dušu iz velikog i bogatog fonda knjižnice- navodi  voditeljica knjižnice Jasminka Klarić.

Related Post