NOVA GRADIŠKA: 30 dana zatvora i 1.593,45 eura kazne za učestalog počinitelja prometnih propisa

559 0

Foto Jakša Samardžić

 

Vozio automobil kojemu je istekla prometna dozvola dok mu je bila ukinuta vozačka dozvola radi prethodnih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova, sa  1,96 promila alkohola. Zadržan u policiji na otriježnjenju,  privremeno mu je oduzet osobni automobil. 

NOVA GRADIŠKA, 5.  travnja 2024. – Nadzirući promet u Novoj Gradiški, dana 4. travnja, u 10.25 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak. 

Utvrđeno je da upravlja vozilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole. Također mu je ukinuta vozačka dozvola radi prethodnih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova. Nadalje, alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,96 promila te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Privremeno mu je oduzet osobni automobil. 

Policijski službenici su 61-godišnjaka jutros predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak. Sudskom presudom je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te novčanom kaznom u iznosu od 1.593,45 eura, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci

Related Post

DANI OTVORENIH VRATA

Autor - 06/10/2014 0
VRPOLJE – Danas, 6. listopada, u vremenu od 10 do 11.30 sati, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje Nenad Bogdanović i…