NOVOGRADIŠKI HAESESOVCI NA USKRŠNJEM DOMJENKU (FOTO)

1101 0

NOVA GRADIŠKA, 15. travanj 2011. – Sinoć su se u restoranu „Dukat“ okupili članovi Gradske organizacije HSS-a Nova Gradiška na tradicionalnom domijenku koji ova stranka upriličava u povodu, kako je istaknuo predjednik Gradskog odbora HSS-a dr- Zoran Jukić, najvećih kršćanskih blagdana Božića i Uskrsa. Dr. Jukić je pozdravio sve članice i članove

HSS-a i goste među kojima su bili i predstavnici HNS-a Nova Gradiška Ivan Višić i Tomislav Sigrinjak. Posebno je pozdravio Davora Vlaovića, predsjednika županijskog i regionlanog odbora HSS-a i zamjenicu župana Ružicu Vidaković (HSLS) koji su predstojeći blagdan čestitali okupljenim haesesovcima i njihovim obiteljima. Nije izostala ni podrška našim generalima u Hagu.

 

– Okupili smo se na tradicionalni domjenak kao što to tradicionalčno činimo pred Božić i sada pred Uskrs, najveći kršćanski peraznik. Želim da se ugodno osjećate na skormnom domjenaku, primjerenom korizmi i ovom našem vremenu – kazao je dr. Zoran Jukić.

 

Davor Vlaović; pozdravio je nazočne u ime predsjednika Josipa Friščića i četitao gradskoj organizaciji što uvijek u očekivanju velikih kršćanskih blagdana okupi svoje članove kao jednu obitelj što, kako je istaknuo, HSS i jeste.

– Nastojimo se kroz ovakva druženja bolje upoznati, prokomentirati aktualnu politilčku situaciju i razgovarati kao ljudi, jer na kraju ostaje samo čovjek uz našu vjeru i obitelj.

Ovo su teški trenuci i za HSS i za našu domovinu, pogotovo u kontekstu sutrašnjih događanjima i izricanja presude našim generalima u Hagu. Danas sam dobio pismo od predsjednika generala Darka Rukavine, predsjednika braniteljske organizacije HSS-a „Hrvatski sokol“ koje je poslao svim županijskim organizacijama HSS-a. U njemu između ostalog piše da su i članovi HSS-a također sudjelovali u Domovinskom ratu da zaštite svoje kuće i svoje obitelji i da stvore svoju domovinu. Ne prihvaćamo, onako kako je to haško tružiteljstvo koncipiralo osudu, da je Domovinski rat zločinački pothvat . Ne prihvaćamo da se zato sudi našim generalima i izjednačava uloga žrtve i agresora jer smo vodili obrambeni rat. Pozivamo sve branitelje i sve koji su organizirani kroz stranačke asocijacije i udruge branitelja da se odazovu na prosvjede, ali samo na mirne prosvjede u znak podrške našim generalima, a ne putem ulice rješavati političke probleme – kazao je Davor Vlaović.

 

Related Post

PROTIV UVOĐENJA FISKALNIH KASA

Autor - 14/09/2012 0
Nakon programa uništenja malih poljoprivrednih gospodarstava Vlada sada kreće na uništavanje obrtnika i malih poduzetnika. HSS kao tradicionalni zastupnik njihovih…