OŠ „VLADIMIR NAZOR“ ADŽAMOVCI

866 0

Dan zahvalnosti obilježen je 22. listopada 2013.u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“u Adžamovcima na malo drugačiji način.

 

Nekoliko tjedana prije obilježavanja uslijedile su pripreme. Predstavnici svakog razreda izvukli su naziv države, članice Europske unije , a zadatak svakog razreda bio je predstaviti kuhinju i obilježja te države. Učenici su marljivo pripremali jelovnike i istraživali koja bi se hrana mogla pripremiti.

 

Svaki razred imao je svoj štand na kojemu je predstavio kulinarske posebnosti određene države. Našlo se tu mađarskih i njemačkih slastica, čeških knedli, ukusnih grčkih salata, talijanskih pizza , španjolskih tortilja i umaka, francuskih peciva. Na engleskom štandu mogli smo vidjeti kako izgleda obilan engleski doručak. Učenici nižih razreda Matične škole predstavili su našu domovinu kroz recitacije, slavonsko kolo i slavonske proizvode.

 

Nakon kratkog predstavljanja svake države župnik Čedomil Vešligaj blagoslovio je hranu , a nakon togakušali su se pripremljeni proizvodi.

 

Sve se odvijalo pod budnim okom stručnog žirija koji je kušao i ocijenio hranu, izgled štanda i predstavljanje. Bodovi su dodijeljeni najuspješnijima i pribrojili su se bodovanju za najbolji razred.

 

(Nikolina Juraković)

Related Post

MATICA HRVATSKA

Autor - 30/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 30. lipanj 2013. – Tradicionalno, koncem školske godine novogradiški ogranak Matice hrvatske knjigama nagrađuje najbolje osnovce i srednjoškolce.…

FORUM ZA SLOBODU ODGOJA

Autor - 05/09/2016 0
Nakon što je 50 000 građana prosvjedovalo smatrajući da obrazovanje može biti kvalitetnije i smislenije, pozivamo sve dionike da obrazovanje…