OBLJETNICA 121. BRIGADE HV-e – ČASNO JE BILO BITI HRVATSKI BRANITELJ

1229 0

STARA GRADIŠKA , 26. rujna 2010. – Unatoč kiši oko 200 pripadnika postrojbi 121. brigade HV-e i njihovih gostiju, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, postrojba HV-e i Domovinskog rata, HV-e, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grada Nova Gradiška, okupilo se na

obilježavanju 19. obljetnice ustroja brigade. Nazočan je bio i Davor Vlaović, zamjenik župana brodsko-posavskog. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, a velečasni Josip Vračarić služio je svetu misu zadušnicu u novoj župnoj crkvi Sv. Mihaela.

Nazočne je pozdravio domaćin ovogodišnje proslave obljetnice brigade Velimir Paušić, načelnik Općine Stara Gradiška. Pukovnik Adam Tomičić i prvi zapovjednik brigade brigadir Josip Mikšić evocirali su sjećanja na političke prilike uoči srpske agresije i govorili o ustroju prvih dragovoljačkih postrojba te ustroju 121. brigade. Još je jednom odana je počast svim poginulim braniteljima. Obraćajući se nazočnima Davor Vlaović je istaknuo doprinos koji su dali branitelji, pa tako i pripadnici 121. brigade, u obrani i oslobađanju okupiranog dijela Brodsko-posavske županije i Hrvatske. Smatra da 20. obljetnicu ustroja 121. brigade treba obilježiti dostojanstveno i na višoj razini, za što će Županija dati svoj doprinos.  

  Josip Mikšić                                   Adam Tomičić

 

     Velimir Paušić                                 Davor Vlaović 

 

 

Related Post