Održan 1. Memorijal Predrag Štrbac

475 0

4. prosinac 2011. U organizaciji prijatelja održan je prvi

memorijalni turnir posvećen obljetnici smrti vrsnog novogradiškog sportaša i branitelja Predraga Štrpca pod nazivom Memorijal Predrag Štrbac. Nakon polaganja vijenaca na Predragov grob uslijedio je u sportskoj dvorani program uz Memorijal. Postrojene 4 malonogometne momčadi saslušale su intoniranje Hrvatske himne, a potom je Ivo Petranović govorio o životnom putu Predraga Štrpca kao sjajnoj i omiljenoj osobi, sportašu i branitelju, te o njegovoj pogibiji, a cijelo vrijeme je kontinuirano trajala video projekcija životnog puta Predragova koju je pripremio i prezentirao Baković Bakas. Sve sudionike je potom pozdravio i otvorio Memorijal Borislav Vidošić, predsjednik Saveza sportova Nova Gradiška.

 

Zatim je krenuo turnir gdje su igrale 4 malonogometne momčadi. U prvoj utakmici igrali su Sedamdesete i Tang. Tang je imao fantastično pojačanje jer je nastupio bivši državni reprezentativac i internacionalac Milan Miki Rapaić, a Sedamdesete je imao poznatog žurnalistu Berislava Jelinića, također Novogadiščanina. Međutim, Sedamdesete su povele golom Žagara s 1:0 (4), Dropulić je povećao na 2:o (9), a Janeček je smanjio do poluvremena na 2:1(10), U nastavku Tang izjednačuje na 2:2 preko Borisa Rapaića (24), što je i bio konačni rezultat utakmice. Pristupilo se izvođenju penala kako bi se dobio finalist, ali je i u penalima bilo 2:2, Prilikom pojedinačnog izvođenja do odluke, Sedamdesete bile su bolje (3:2) i uz konačnih 5:4 plasirale se u finale.

 

U drugoj utakmici igrali su Sveučilište Jurja Dobrile iz Pule i Cernička Šagovina. Golom Tomislava Vlaovića Cernička Šagovina je povele (14) i dobila prvo poluvrijeme. U nastavku Beneš (21) izjednačuje (1:1), Josip Matošević postiže 2:1 (22), a Tomislav Vlaović drugim golom (29) postiže konačnih 3:1, pobjedu i finale. U utakmici za treće mjesto igrali su Tang i Sveučilište Jurja Dobrile Pula. Puljani dolaze u vodstvo golom Beneša (2), Šporčić izjednačuje (1;1), Boris Rapaić (12) donosi vodstvo u poluvremenu. Miki Rapaić nije igrao ovu utakmicu jer je otputovao u Zagreb. Sanković izjednačuje 2:2 (17), Beneš dovodi Puljane u vodstvo (19), Rapaić izjednačuje 3:3 (23), Sanković opet postiže vodstvo 4:3 za Puljane (28), a Boris Rapaić svojim hat-trickom u zadnjoj minuti poravnava na 4:4. Izvode se penali gdje je momčad iz Pule bila bolja i s 7:6 osvaja treće mjesto na turniru, a Tang četvrto.

 

Potom se igra finale gdje su igrali Sedamdesete i Cernička Šagovina, koji su bili superiorni kao momčad što su pokazali i u kretanju rezultata. Već u prvoj minuti Ranko Matošević postiže prvi gol, Milan Matošević povisuje (4), zatim Ranko Matošević s 2 iduća gola postiže rezultat prvog dijela na 4:0. U nastavku Matokić smanjuje na 4:1 (16), pa potom Ranko Matošević opet sa svoja dva uzastopna gola povećava na 6:1,a Matokić 2 minute prije kraja utakmice postavlja konačnih 6:2, više nego zasluženu pobjedu Cerničke Šagovine.

 

Majka pokojnog Predraga Štrpca, Đurđa, uručila je jednakoobrazne pleksiglas statue kapetanima svih sudjelujućih momčadi po plasmanu: pobjedniku Cerničkoj Šagovini, drugoplasiranoj momčadi Sedamdesete, trećem Sveučilištu Jurja Dobrile Pula i četvrtom Tangu.

Momčadi su nastupile u sastavima: Cernička Šagovina: Marić, Ranko, Josip, Milan Matošević, Zdravko i Dražen Kumić i Tomislav Vlaović uz trenera Darka Grgića. Sedamdesete: Greiner, Novoselac, Dražen i Tomislav Abramović, Štrbac, Vičević, Jelinić, Milter, Žagar, Matokić, Dropuljić. Trener Dražen Štrbac. Sveučilište Jurja Dobrile Pula: Dimoski, Dir, Beneš, Sanković, Radolović, Sinković, Miguel, Abramović, Trener Milenko Beneš. Tang: Ugrešić, Šporčić, Ivan i Goran Borovac, Milan i Boris Janeček, Rubčić, Kotorac, Barišić. Treneri: Mladen Šop i Dinko Bešlić. Sve utakmice je sudio Zdenko Mergeduš iz Nove Gradiške.

 

U cijelini U sklopu Memorijala odigrane su još dvije ekskluzivne utakmice: Igrale su odbojku supruge igrača koji su nastupili na malonogometnom turniru i odigrana je revijalna utakmica starih rivala veterana dvije novogradiške škole, ali to donosimo u posebnom izvješću.

 

Na slici: završnica turnira, sve momčadi nakon primljenih statua sa majkom Đurđom pokojnog Predraga Štrpca.

Related Post