ODRŽANA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA

858 0

Gubljenja organiziranja polaganja prve pomoći za vozače za posljedicu ima nedostatak novca i manje plaće djelatnika

NOVA GRADIŠKA, 25. rujna 2015. – Na jučer održanoj redovnoj Skupštini HCK Gradskog društva Nova Gradiška prihvaćeno je izvješća o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu, te plan rada s financijskim planom za 2015. godinu.

Na Skupštini održanoj pod predsjedanjem Marije Guberović minutom šutnje odana je počast preminulom članu Skupštine Miroslavu Domazetoviću koji je gotovo 40 godina bio član Crvenog križa, predsjednik GD Nova Gradiška i dobrovoljni davatelj krvi. Velik doprinos dao je u radu Crvenog križa i njegovim brojnim humanitarnim djelatnostima.

Na prijedlog Gradskog odbora za novu članicu Skupštine izabrana je Zrinka Ferenčina. Gradsko društvo Crvenog križa u protekloj je godini, kao i u ovoj, organiziralo i provelo brojne aktivnosti iz svog djelokruga rada zahvaljujući svojim djelatnicima i brojnim volonterima. Uz humanitarne i socijalne programe u zajednici nisu izostale aktivnosti službe traženje i zdravstvene aktivnosti te širenje znanja u školama o humanim idejama Crvenog križa. Aktivna je bila i mladež CK, a obilježavani su značajni datumi i ostvarena suradnja s drugim organizacija i udrugama.

Ravnatelj Franjo Pavlović govorio je financiranju i stvaranju uvjeta za izvršenje planiranog programa i istaknuo nedostatak novca što je posljedica gubljenja organiziranja polaganja prve pomoći za vozače. Prošlu godinu GD CK je završilo s minusom od 36.828,34 kuna što se nije odrazilo na aktivnosti. Budući da se i u ovoj godini ne organizira polaganje prove pomoći za vozače i stanje u financijama se neće bitno promijeniti, Gradski odbor je donio odluku o smanjenju plaća zaposlenicima. Sa Skupštine je upućen apel jedinicama lokalne samouprave da svoje zakonske obveze izvršavaju uredno tijekom godine u dvanaestinama, a ne u cijelosti koncem godine.

Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća i programe rada, te program zajedničkih akcija HCK, odluku o visini članarine i novi Statut.

Related Post