OPĆINA CERNIK

3164 0

CERNIČKA ŠAGOVINA, 13. listopada 2016.– Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija i uređenje Društvenog doma u Cerničkoj Šagovini. Radovi su privedeni kraju,

čisti se i uređuje obnovljeni prostor doma. Može se reći da Šagovljani imaju primjerno uređen prostor koji će moći koristiti za rad Mjesnog odbora, razna prigodna okupljanja, ali i za mještane kada im je potreban veći prostor.

– U 2016. godini najznačajniji poslovi su bili na uređenju i adaptaciji doma u Cerničkoj Šagovini. To je ujedno i zadnji dom u našoj općini koji je adaptiran ili novoizgrađen, tako da napokon i Cernička Šagovina ima uređen društveni dom. Stari dom je bio neprimjeren za upotrebu jer nije imao sanitarni čvor i grijanje, a sada to ima, uz modernu kuhinju, novi namještaj, prostoriju za Mjesni odbor i manju prostoriju za druženja. Najvažnije je dom ima riješeno grijanje, vodu i sanitarne čvorove – kaže općinski načelnik Nikola Jugović.

Obnovu doma sufinanciralo je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za energetsku učinkovitost, te Ministarstvo regionalnog razvoja. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

Related Post

Mali pjesnici štokavci

Autor - 24/11/2011 0
Mali pjesnici štokavci u Cernik su doveli brojne prijatelje CERNIK, 19. studeni 2011. – Ovogodišnji, 18. susret malih pjesnika Slavonije…