OTVORENO PISMO UUHBDR NG

651 0

Članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, okupljeni u Udruzi udovica hrvatskih branitlja Domovinskog rata Nova Gradiška, ovim pismom izražavaju ogorčenost, razočaranje, ali i zabrinutost zbog vandalskog čina.

Naime, na novogradiškom Centralnom groblju, divljačkim je činom, uništen spomenik i spomen-ploča na grobu branitelja Ratka Milijevića, koji je poginuo 1. svibnja 1995.godine u VRA “Bljesak”.

 

Začuđuje činjenica da je uništavanje posljednjeg počivališta istinskog domoljuba uništeno najvjertojatnije 5.kolovoza, na najveći nacionalni praznik. Novogradiško područje uvijek je s dostojanstvom čuvalo grobove svojih mještana i do sada nikome nije smetalo, niti je uništeno bilo koje obilježje u našem kraju, poglavito grobno mjesto hrvatskog branitelja. Stoga smo još više ogorčeni ovim događajem, nismo ni slutili da se nakon uništavanja groblja neprijateljskim granatama u ratu, ovako nešto može učiniti i u miru.

 

Teško nam je opisati stanje i misli koje su nas obuzele kad smo saznale za ovo. Zar je toliko zločestoće moguće pokazati na grobu? Sve naše obitelji su šokirane činom mržnje koji je iskazan na nadgrobnoj ploči, posljednjim porukama članova obitelji. Svako suosjećanje s obitelji Milijević teško je opisati riječima, jer je nemoguće ovakav prizor zaboraviti, svi su oskrnavljeni, ubijeni branitelj, djeca, supruga, roditelji. Razlomljeni u novoj boli bezumlja. Ovim vandalizmom povrijeđeno je dostojanstvo kako poginulog branitelja, Ratka Milijevića, tako i svih hrvatskih branitelja.

 

Oštro osuđujemo vandalski i barbarski čin tijekom kojega je razbijen i oskvrnut spomenik i spomen ploča na grobu poginulog hrvatskog branitelja. Svi članovi naše udruge uvijek su poticali Grad i institucije na dužno poštovanje i čuvanje sjećanja na doprinos smrtno stradalih hrvatskih branitelja, trebamo li već sada tražiti zaštitu od bezumlja? Očekujemo od nadležnih tijela brzu i učinkovitu istragu, te pronalaženje i strogo kažnjavanje počinitelja ovog nedjela. Obitelji ubijenog hrvatskog branitelja želimo snagu kako bi nadvladali gorčinu i bol koja im je učinjena.

 

Za Udrugu udovica hrvatskih branitlja Domovinskog rata Nova Gradiška, Vjekoslava Karešin, predsjednica

Related Post

Krali gređanima i Vrbovljanima

Autor - 10/06/2010 0
OKUČANI, 8. lipanj 2010. – Operativnim radom policija je utvrdila da postoji sumnja da su 26-godišnjak iz Gornjih Bogićevaca i 25-godišnjak iz…

POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Autor - 02/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 2. siječnja 2015. – Unazad dva dana na području policijske uprave, evidentirano je 12 kaznenih djela, od kojih…

KAZNENO DJELO

Autor - 01/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 1. listopad 2014. – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su osumnjičili 32-godišnjaka i…