PJEŠAČKO HODOČAŠĆE MILORADA ORŠULIĆA-MICANA U BLEIBURG

402 0

OKUČANI, 7. svibanj 2015. – Okučanac, Milorad Oršulić-Mican poznati je hodočasnik-pješak. Godinama, sam ili u skupinama pješači na brojna svetišta obilježavajući razne vjerske prigode i povijesna događanja.

Ove se godine iz Okučana uputio u Bleiburg.

 

-U povodu 70-te obljetnice, najveće tragedije hrvatskog naroda, a sa željom da počastimo sve, znane i neznane, žrtve Križnog puta, njih preko 300 000, da se za njih molimo, kao i za trenutno političko-gospodarsko stanje u našoj Domovini, nas nekoliko domoljuba Marinko Jurišić – Špiro i njegova kćerka Serafina iz Viteza/Bosna, Marijan Peternel iz Pakraca i ja – Mican iz Okučana, uputili smo se na pješačko hodočašće u Bleiburg gdje ćemo sudjelovati na misnom slavlju i obilježavanju tragične obljetnice 16. svibnja, čiji je pokrovitelj predsjednica RH.

Preporučujemo se u Vaše molitve kako bi nam Dobri Bog dao snage da bismo dostojanstveno dovršili započetu misiju/zadatak, a to je najmanje što možemo učiniti za sve hrvatske žrtve u II. svjetskom ratu, a naročito u poraću.

 

Vaš Milorad Oršulić-Mican

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 11/02/2013 0
OKUČANI, 11. veljače 2013. – Općinski načelnik Aca Vidaković potpisao je ugovore o dodjeli studentskih stipendija za sedam studenata s…