POKLADE SU I LUDI SU DANI (foto)

824 0

NOVA GRADIŠKA, 1. ožujka 2014. – Dječjom pokladnom povorkom od Osnovne škole „Mato Lovrak“ do središnjeg gradskog trga gdje su danas maškarali najmlađi stanovnici našeg grada tradicionalno su i ove godine počeli

novogradiški pokladni dani. Male maškare ispred osnovne škole „Mato Lovrak“ pozdravila je i ispratila zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević. Darivala ih je košarom punom slatkiša.

Male maškare su se dobro zabavljale u pratnji svojih trta iz vrtića i učitelja, a šarenilom svojih kostima privukli su pozornost Novogradiščana, posebno su oduševili svoje roditelje, braću i sestre, bake i djedove.

 

U pokladnoj povorci bilo je 18 pokladnih skupina sa oko 600 djece. Do središta grada došli su predvođeni Gradskom glazbom, mažoretkinjama, i plesačima Plesnog studija Marine Mihelčić. Na središnjem trgu pozdravila ih je, zajedno s okupljenim Novogradiščanima, Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ koje je i ove godine, zajedno s OŠ „Mato Lovrak“, bilo uspješan organizator dječjeg pokladnog dana. Zahvalila se i donatorima i sponzorima pekarnicama „Jergović“ i „Anton“ te Anti Kolinskom.

 

Novogradiški pokladni dani nastavljaju se sutra maškaranjem velikih maškara. Turistička zajednica grada Nova Gradiška i Karnevalska udruga „Malčanske mačkare“ nedjelju su tradicionalno namijenili odraslom mačkarama. U 13,30 sati pokladnom gradonačelniku će ispred doma u Maloj biti predani ključevi grada, a u 14 sati pokladna povorka će krenuti kroz Malu, Haulikovom i ulicom Slavonskih graničara do pozornice na središnjem gradskom trgu. U 16 sati će se predstaviti pokladne skupine i biti proglašene najbolje maske. Pokladna zabava ove godine će se održati u Vatrogasnom domu.

 

Related Post