POLICIJSKA 24 SATA: TEŠKO STRADAO VOZAČ ČETVEROCIKLA

362 0

U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je osam

(8) kaznenih djela. U strukturi općeg kriminaliteta šest (6) kaznenih djela su na štetu imovine i to pet (5) kaznenih djela krađe i jedno (1) kazneno djelo teške krađe. U području prometa dogodile su se tri (3) prometne nesreće od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama ( jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život i dvije osobe lakše ozlijeđene ) i jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom. Zabilježena su tri (3) prekršaja nasilja u obitelji.

 

KRAO KNJIGE – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Muškarac je osumnjičen da je u razdoblju od 1. rujna do sredine prosinca prošle godine iz jedne knjižare u Slavonskom Brodu otuđio veću količinu CD-a, DVD-a i raznih knjiga i time ju oštetio za više tisuća kuna. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela krađe.


ZA VOLANOM BEZ VOZAČKOG I 2,38 PROMILA – Policija je jutros oko 1 sat poslije ponoći u mjestu Cage prilikom nadzora prometa zaustavila osobni automobil VW Golf, NG-registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i s 2,38 promila alkohola u organizmu upravljao 35-godišnjak s područja općine Okučani. Vozač je isključen iz prometa te zbog opasnosti da ne bi nastavio s činjenjem prekršaja smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv njega policijski službenici podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita).


U C. ŠAGOVINI TEŠKO STRADAO VOZAČ ČETVEROCIKLA – Sinoć oko 23 sata na kolniku lokalne ceste u naselju Cernička Šagovina dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede opasne po život. Kolnikom ceste iz smjera sjevera prema jugu kretao se neregistrirani laki četvero-cikli Adly, kojim je bez zaštitne kacige upravljao 23-godišnjak s područja općine Gornji Bogićevci. Kao putnik iza vozača bez zaštitne kacige nalazio se 20-godišnjak s područja iste općine. Dolaskom do desnog blagog zavoja vozač je vozilom s asfaltnog kolnika prešao na makadam, sletio s ceste i tom prilikom vozilom udario u betonski stup (nosač električnih vodova), a potom i u drveni stup ograde ispred kućnog broja 80. U ovoj prometnoj nesreći 23-godišnji vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život, te je radi pružanja medicinske pomoći smješten na Odjel reanimacije u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 20-godišnjak lakše ozlijeđen, te je nakon pružene liječničke pomoći u bolnici u Novoj Gradiški otpušten. Policija će protiv vozača zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški, te prekršajni nalog zbog vožnje bez zaštitne kacige i neregistriranog motornog vozila, a 20-godišnjaku prekršajni nalog zbog nenošenja zaštitne kacige.

Related Post