PORUKA HSS-ovaca IZ MARIJE BISTRICE

850 0

MARIJA BISTRICA – Hrvatska seljačka stranka je u nedjelju 20.rujna deseti puta hodočastila u Mariju Bistricu gdje se okupilo 15.000 članova i simpatizera HSS-a koji su sudjelovali u svečanoj procesiji,

misnom slavlju i pobožnosti Križnog puta koji je simbol trpljenja iza kojeg dolazi Uskrs.

 

-Hrvatski narod se danas nalazi u teškom periodu jer ima odnarođeno vodstvo koje pokušava obezvrijediti domoljublje – poruka je s održane tiskovne konferencije na kojoj se javnosti obratio predsjednik HSS-a Branko Hrg uz podršku županijskih predsjednika i stranačkih dužnosnika svih 20 hrvatskih županija.

 

Sveta misa koju je predvodio mons. Zlatko Koren bila je prožeta razmišljanjima o obitelji koju HSS-ovci uzimaju za temeljnu vrijednost svog programa. Kada obitelji budu živjele u socijalnoj sigurnosti, za što se moraju osigurati uvjeti tada će i hrvatsko gospodarstvo biti stabilno i održivo. Mons. Koren je u propovijedi usporedio stoljetno trpljenje hrvatskog naroda iz kojeg su Hrvati izlazili jači i čvršći u zajedništvu s današnjim vremenom, naglasivši kako molitva za obitelj znači molitvu za Domovinu. Svi okupljeni moraju znati kako su tu, okupljeni u zajedništvu ideje očuvanja obitelji, u Mariji Bistrici zato da bi Lijep naša ostala i lijepa i naša.

Iz Brodsko-posavske županije na hodočašću je bilo 1.000 hodočasnika koji su spremni raditi na projektu izgradnji bolje budućnosti. (Klara Šćuka)

Related Post

PETIR U EUROPSKOM PARLAMENTU

Autor - 25/02/2015 0
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu danas je na sjednici vanjskopolitičkog odbora govorila o rezoluciji o Bosni i Hercegovini pri čemu…