XVIII. REŠETARAČKI SUSRET PJESNIKA

744 0

REŠETARI, 20. rujna 2015. – U Galeriji „Petrović“ načelnik Zlatko Aga otvorio je likovnu izložba povjesničarke umjetnosti Ankice Bjelice iz Crne Gore, rođene Rešetarčanke. Predstavila ju je Manda Bunjevac, također Rešetarčanka,

koja je s Ankicom, tada Šimatović, išla zajedno u osnovnu školu i Gimnaziju, a potom i na fakultet.

-Zadovoljni smo što imamo ovu izložbu čija je autorica rodom iz Rešetara. Očekujem da će ona biti uvod u daljnju suradnju KLD Rešetari i Ankice Bjelice, koja je dio života provela u Rešetarima – kazao je Zlatko Aga, izrazivši zadovoljstvo što će izložbu moći razgledati Rešetarčani i njihovi gosti, te učenici osnovnih škola iz Rešetara i Adžamovaca.

Ankica Bjelica zahvalila se na toploj dobrodošlici i izrazila zadovoljstvo što je u opet Rešetarima.Zahvalila je i organizatorima izložbe.

Kako je izjavila Dijana Mašala-Perković, tajnica Hrvatske Matice iseljenika ova izložba se nakon Rešetara seli u Zagreb.

-I ove godine Ivan De Villa nas je iznenadio s nečim novim, a mene pripala čast da osobno upoznam gospođu Bjelicu. Ovu suradnju i ovu pruženu ruku koju je dao De Villa mi ćemo iskoristiti na način da izložbu, kada se zatvori u Rešetarima, prebacimo u Zagreb i postavimo u Galeriji Hrvatske matice iseljenika – kazala je Dijana Mašala-Perković.

Related Post

60 GODINA DVD-a ADŽAMOVCI

Autor - 14/05/2012 0
ADŽAMOVCI, 14. svibanj 2012. – U nedjelju je bilo razloga za slavlje u Adžamovcima. Hvale vrijednu obljetnicu slavilo je DVD…