Predstava: SAMO JEDNA ŽENA – SUBOTA, 9. 3. U 19,00 SATI DOM KULTURE

678 0

S veseljem najavljujemo predstavu Samo jedna žena kojom naša vrsna glumica Matija Prskalo obilježava četvrt stoljeća svog glumačkog rada.

ULAZ ZA ŽENE BESPLATAN, dok će muški dio publike prilikom preuzimanja karata morati reći nešto lijepo o posebnoj ženi u svom životu, bila ona djevojka, supruga, prijateljica, majka… Sve izjave ćemo zapisati i izložiti (anonimnost zajamčena!) na otvorenju skupne izložbe Žene??? Žene!!! koju ćemo otvoriti 6. 3. povodom Međunarodnog dana žena.

Predstavu simbolično organiziramo povodom Međunarodnog dana žena.

Matija Prskalo: Samo jedna žena

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?! Prepoznajemo u njezinoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže, dopale i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? U predstavi igra Matija Prskalo, poznata filmska, televizijska i kazališna glumica, a monodrama, odnosno tragikomedija ‘Samo jedna žena’ djelo je uglednoga talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame čiji je redatelj i prevoditelj teksta, također glumac, Đuro Roić.

Related Post