Privedeni kraju radovi na uređenju Spomen parka hrvatskih branitelja u Okučanima

1084 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 12. kolovoza 2019. – Kada se još malo poravna zemlja i posije trava završit će se radovi na uređenju Spomen parka hrvatskim braniteljima u kome već sada dominira spomen obilježje „Kristalne kocke vedrine“ izgrađeno u počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije i ugradili u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske.
Treba reći, a ističe to i načelnik Aca Vidaković, najveći doprinos da središte Okučana dobije novi sjaj i vizuru imalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja koje je u prvoj fazi dalo izgraditi velebni spomenik hrvatskim branitelja, a u drugoj fazi, koja se privodi kraju hortikulturnim radovima i izgradnjom pješačkih staza, riješiti problem partizanske spomen kosturnice. Za drugu fazu Ministarstvo hrvatskih branitelja dalo je 750.000 kuna.
Treba reći da su Okučani već godinama primjereno uređeno mjesto, posebno njegovo središte i Spomen park hrvatskih branitelja. Tome doprinose prošle godine obavljena energetska obnova i uređenje zgrade Osnovne škole Okučani, a doprinijet će kada se uskoro radovi završe i obnova društvenog doma.

Related Post